Blade Runner -jatko-osa tuo tullessaan isosti herkkua

30.8.2017 23:01

Ridley Scottin tieteisklassikko Blade Runnerille on toivottu jatkoa 1980-luvun alusta. Fanikunnan suuri toive täyttyy lokakuun alussa myös Suomessa. Mutta jatko-osa vaikuttaa ennakkotietojen mukaan jopa ehkä nuo toiveet ylittävältä elokuvalta.

Vaikka uuden elokuvan juonesta ei ole haluttu juuri hiiskua, ja sen näyttelijöistäkin tiedetään vain lähinnä se, että Ryan Gosling esittää pääroolia, Harrison Ford palaa Deckardiksi vuosikymmenien jälkeen ja Krista Kosonen näyttelee elokuvassa pientä sivuroolia, Varietyn saamien tietojen mukaan leffa on ainakin pitkä. Trailerien perusteella ensimmäisen osan sateiseen kaupunkimiljööseen palataan, mutta jos Blade Runner kesti leikkausversiosta riippuen n. pari tuntia, Blade Runner 2049 viipyy niissä maisemissa ruhtinaalliset kaksi ja puoli tuntia – ennen lopputeksteihin siirtymistä.

Jos tässä ei vielä ole nannaa tarpeeksi, elokuvan tunnelmaan voi virittäytyä uuden lyhytelokuvan kautta. Ridley Scottin poika Luke Scottin ohjaama 2036: Nexus Dawn vihjaa, mitä on tapahtunut Blade Runnerin ja Denis Villeneuven ohjaaman Blade Runner: 2049:n välivuosina. Tämän jälkeen on tulossa vielä kaksi muuta lyhytelokuvaa.

Lähteet: Veriety, Collider, EW

Kuva: Scott Free Productions

Lisää luettavaa