Isot kengät täytettäviksi: Star Wars -musiikkia säveltää joku muu kuin John Williams

16.9.2016 17:11

Tähtien sodan musiikki on tuttua monille, ja koko sarjan historian ajan siitä on ollut kiittäminen George Lucasin ja Steven Spielbergin ns. hovisäveltäjänä tunnettua John Williamsia. 84-vuotias Williams tekee edelleen musiikkia Star Wars -elokuviin, mutta tuleva Rogue One: A Star Wars Story on poikkeus. Se on näillä näkyminen ensimmäinen pitkä Star Wars -elokuva, jonka musiikillisesta puolesta vastaa pääosin aivan toinen säveltäjä.

Leffan on ennakkoon kerrottu olevan muullakin tapaa totutusta Star Wars -tyylistä poikkeava, sillä esim. sen kuvauksia on tehty ns. käsivaralta. Rogue Onen musiikista piti alkujaan vastata Alexandre Desplat, joka voitti viime vuonna Oscarin työstään elokuvaan The Grand Budapest Hotel. Kiireinen Desplat joutui kuitenkin vetäytymään Rogue Onen parista, sillä leffaa varten järjestetyt lisäkuvaukset eivät sopineet hänen kalenteriinsa.

Sittemmin Desplat’n korvaajaksi on valittu monien Disney/Pixar-animaatioiden sävelistä tunnettu Michael Giacchino. Mm. Rottatouille-, Ihmeperhe– ja Inside Out – mielen sopukoissa -elokuvien musiikista vastannut Giacchino on Desplat’n tavoin yhden Oscarin voittaja, mutta hänellä on myös hieman enemmän kokemusta tieteisgenreen kallellaan olevista elokuvista (Nouseva Jupiter, kolme uusinta Star Trek -elokuvaa). Toisaalta Giacchinolla on jo aiempaa kokemusta myös John Williamsin paikkaamisesta: Hänen puoleensa on käännytty myös pariin otteeseen Jurassic Park -franchiseen kuuluvien videopelien ja lyhytelokuvien oltua säveltäjää vailla. Rogue Onen pitäisi valmistua joulukuuhun mennessä, joten Giacchinon onnistuminen haastavassa tehtävässä paljastuu vasta silloin.

Lähteet: Collider, ScreenRant

Kuva: LucasFilm LFL 2016

Lisää luettavaa