- Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 viikkoa, 1 päivä sitten toimesta.
Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Etusivu › Foorumit › Sajat yleisesti › Kommentin lisäys sarjaan
Televisiossa pyörii jälleen sarja
Iskelmä-Suomi
Olen sen taannoin pisteyttänyt ja kommentoinut, ja kommentti on yhä omissa tiedostoissa. Muutoksen jälkeen ei vanhoja kommentteja enää uudessa tykissä näy, joten utelen olisiko mahdollista lisätä kommentti pisteytykseni perään?
Alla kommentti, johon olen tehnyt pieniä korjauksia tekstin selkeyttämiseksi.
Ohjelma esittelee ison määrän iskelmätaivaan kuuluisuuksia, jotka itse kertovat tiestään tähteyteen. Samoin ääneen pääsee myös sanoittajat, sovittajat, tuottajat ynnä muut musiikkialan ammattilaiset. Jokainen osa käsittelee erilaista teemaa iskelmämusiikin alalta, mikä selkeyttää sarjan seuraamista, ja monen iskelmän syntytarina on varsin mielenkiintoinen. Ohjelma käy läpi iskelmätaiteilijoiden niin hyvät kuin huonot hetket, yleisön suosion ja hylkäämisenkin. Pekka Laineen suorasta hypnoottinen kertoja ääni, löytää monesta asiasta juuri sen olennaisen ja mieltä kiehtovan asian, ja se lisää mielenkiintoa sarjan seuraamiseksi. Sarjasta löytyy myös artisteja, joista nuorena piti, mutta sitä ei sopinut kaverille kertoa, koska se ei vaan sopinut pirtaan. Sekä tietysti artisteja joita inhosi, mutta sarjan myötä osaa antaa arvostusta heillekin osana iskelmän suurta tähtitaivasta. Uskallan sanoa, että Iskelmä-Suomi on paras musiikkidokumentti, mitä Suomessa on koskaan tehty ja upea kattaus iskelmämusiikkia, juuri sitä mikä on yhdistänyt niin suurta osaa suomalaisia. Ja meille 70-luvun nuorille, vaikka oma levyhylly täyttyi rock-, blues-, folk-, ym. musiikista, sarja tarjoaa valtavan määrän sellaista musiikkinostalgiaa, mitä on vaikea nykypäivänä saavuttaa.
Liitetty. Sivuhuomiona muuten, vaikka monessa paikassa yhä käytetään kaksinumeroisia versioita esim. vuosikymmenistä, voi olla hyvä vähitellen alkaa käyttää nelinumeroista versioita. Esim. Nosferatu 20-luvulta voi tarkoittaa muuten niin vuoden 1922 Nosferatua kuin vuoden 2024 Nosferatua. 😉