Etusivu › Foorumit › Legendaloota › Päivän pulinat › Vastaa aiheeseen: Päivän pulinat
Tulipa tämän päivän ajan ruodittua mielessä edesmenneen David Lynchin elämää ja tekoja. Lynch oli kyllä ehta taiteilija henkeen ja vereen, mieshän harrasti elokuviensa ohella myös kuvataiteita ja levytti musiikkiakin. Viimeisistä voin erityisesti suositella Lynchin ja Badalamentin kokeellista jazz-orkesteri Thought Gangia, jonka musiikkia kuultiin pieninä pätkinä miehen projektien taustalla aina Twin Peaksin päivistä lähtien, vaikka ainoaksi jäänyt albumi julkaistiinkin vasta 2018.
Lynchin poikkeuksellista uraa ja elämää pohtiessa on tullut samalla valitettavasti reflektoitua tätä nykypäivän kulttuurin valitettavaa stagnatoitunutta tilaa. Jostain syystä kaiken pitää nykyisin olla niin kauhean turvallista ja riskitöntä: kaikkien isompien Hollywood-leffojen täytyy olla aina jatko-osia, remakeja tai osa jotain suurempaa franchisea, ym. Sitten on tämä tyhmä nostalgiavillitys; ihmiset suhtautuvat romantisoituun menneisyyteen välillä todella pakkomielteisesti. Jopa suurin osa progebändeistä soittaa täsmälleen samasta muotista tulevaa musiikkia, harva koettaa edes tuollaisessa luovaksi ja fiksuksi markkinoidussa genressä tehdä mitään oikeasti räväyttävää uutta ja mielenkiintoista. Jne, jne…
Tahtoo sanoa, että David Lynchin kaltaiset oikeasti luovat ja ennakkoluulottomat persoonallisuudet ovat äärimmäisen arvokkaita olemassa, vaikka heille ei aina arvoa osatakaan antaa. Harva meidän aikanamme yltää taiteilijana missään mielessä David Lynchin kaltaisen miehen tasolle.