Etusivu Foorumit Leffat yleisesti Dokumenttielokuvat (voi olla parhaitakin) Vastaa aiheeseen: Dokumenttielokuvat (voi olla parhaitakin)

#150700
Brutus
Osallistuja

Tähän laskettaneen perinteisen dokumenttielokuvan lisäksi myös julkaistut indie-dokumentit, joista ainakin osa on ihan ammattitaitoisesti tehtyjäkin.

Itse olen katsonut mielelläni näitä omakustannedokkareita vanhoista nyrkkeilymestareista. Jostain syystä tässä lajissa tuntuu olevan tavallista enemmän mielenkiintoisia persoonallisuuksia ja todella inspiroivia elämäntarinoita: joku Muhammad Ali on ainakin itselleni ollut valtava inspiraationlähde jo pitkään. Herättelin jopa vanhaa thainyrkkeilyharrastusta ja kestävyysurheilua henkiin ihan vain Alin innoittamana.

Toinen klassikko on Jack Dempsey. Dempseyn nuoruusvuosina työttömyys oli käytännössä rikos, ja koditon Dempsey elätti itsensä vuosikausia erilaisilla puolilaittomilla nyrkkeilyotteluilla. Brutaalista Dempseystä kasvoi myöhemmin yksi aikansa suurista supertähdistä ja kaikkien aikojen nyrkkeilyikoni, jonka tyyliä, rankkaa imagoa ja nyrkkeilytekniikoita ihaillaan ja jäljitellään edelleen.

Tuubista löytynee kaikista useampikin laadukas lyhyt dokkari, jopa yksittäisistä matseista.

Lisää luettavaa