Täällä Pohjantähden alla II

(2010)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Täällä Pohjantähden alla II
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Täällä Pohjantähden alla II
Valmistusvuosi:2010
Pituus:177 min
Pisteytyksiä: 86
Tarkka arvio: 3.49

Vapauduttuaan vankileiriltä Akseli Koskela vetäytyy syrjään kaikesta, keskittyy torppansa viljelemiseen ja tekee katkeraa tiliä menneisyytensä haamujen kanssa. Kun vihdoin koittaa päivä, jolloin Akseli saa lunastaa torpan maat omakseen, hän kuvittelee kaiken kääntyvän lopultakin hyväksi – mutta kohtalo on päättänyt toisin.

Syttyy talvisota. Kansalaissodan kahtia repimä kansa seisoo yhtenä rintamana vihollista vastassa ja mahdoton tapahtuu. Ylivoimainen vihollinen torjutaan, mutta hinta on maalle kallis, samoin Akselille. Maa säilyttää itsenäisyytensä, niin myös Akseli. mutta on to tuo kaikki ollut sen arvoista? ”mitä varten kaikki, jos mitään ei jää jäljelle?”

Arviot

Koivusalo jatkaa laadullisesti paljolti niillä linjoilla kuin Linnan tekstiä ansiokkaasti kuvittaneessa ensimmäisessäkin osassa.

Täällä Pohjantähden alla oli monin tavoin yllättävä suoritus ohjaaja Timo Koivusalolta. Paikallismediassa Lattomeren Buñueliksi ristitty Tuttu juttu -mies on vuosien saatossa saanut sietää runsaasti negatiivista kritiikkiä elokuvistaan. Milloin on esimerkiksi Koivusalon Pekko todettu yhtä kaameaksi kokemukseksi kuin amerikkalaisen Jim Varneyn Ernest, milloin taas Sibelius verettömäksi. Täällä Pohjantähden alla oli kuitenkin jotakin muuta kuin kovasanaisimmat kriitikot […]

Arvosteltu: 22.09.2010

Koivusalo loihtii Pentinkulman elämään ja ohjaa huimaavia suorituksia.

Kirjailijaa lainaten ’punaisen huligaanin haamu’, Akseli Koskela (Ilkka Koivula) on päästetty vapaaksi vankeudesta. Presidentin armahduksella. Kotiin päästyään hän alkaa hiljalleen elämään uudelleen Elinan (Vera Kiiskinen) aviomiehenä. Menneisyydestä huolimatta Akseli on hyvissä väleissä kirkkoherra Salpakarin (Hannu-Pekka Björkman) kanssa. Kolmen ison pojan, Vilhon (Sampo Sarkola), Voiton (Arttu Kurttila) ja Eeron (Reino Nordin) lisäksi syntyy tytär Kaarina (Anna […]

Arvosteltu: 29.09.2010

Kommentit & Pisteytykset

OZMO
qwertylolled
Kaamos
Keräilijä
fmatic
kolamuki
anna.v
Linkous
Takkinen
mikelawry
dl4nc3r
Milla_S
velzu
kähtis
Markku11
Tony_Montana
Pikli
Renmiri
HANSGI
Jurpo
lällälää79
Juki
Apple
JoonaPrkl
Roostercock
Beer Master
TeeP
Elämä on elokuvaa
harr1v
elmo90
Hoplaa
Von Liebermann
pkorte
Seonsiinä
tumppi95
erika0

Lisää luettavaa