Metsurin tarina

(2022)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Metsurin tarina
Genret: ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Metsurin tarina
Valmistusvuosi:2022
Pituus:99 min
Pisteytyksiä: 10
Tarkka arvio: 2.75

Mikko Myllylahden ohjaama ja Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut Metsurin tarina kertoo Pepestä, joka uskoo parempaan huomiseen, vaikka mikään ei varsinaisesti anna siihen syytä: hyväntahtoinen mies menettää lyhyessä ajassa vaimonsa, talonsa ja parhaan ystävänsä, mutta ottaa traagiset tapahtumat vastaan tyynellä optimismilla. Rutikuivan huumorin lisäksi Pepen tarinaa kuljettavat absurdit käänteen ja mystiset näyt pienellä pohjoissuomalaisella paikkakunnalla.

Arviot

Metsurin tarina on erinomainen teos

Mikko Myllylahden ohjaama Metsurin tarina on erinomainen teos. Samaan aikaan melankolinen, mutta elämänmyönteinen elokuva tuottaa laaja-alaisesti monenlaisia tunneskaaloja. Dialogin jokainen lause herättää ajatuksia. Kyseessä on selvästi taide-elokuva, jonka lopputulos ei avaudu selkeästi katsojalle. Näin ei tarvitsekaan olla, sillä parhaiden kulttuurituotteiden tuleekin synnyttää ajatuksia vielä seuraavinakin päivinä. Elokuva jakaa varmasti mielipiteitä sen arvoituksellisuudesta ja erilaisuudesta johtuen. […]

Arvosteltu: 22.11.2023

Kommentit & Pisteytykset

Vilperi

4/10

Jautsi

Kuvaus on hyvä samoin valaistus. Pakkanen näyttää pakkaselta, yö yöltä ja silti kaikesta saa selvää. Tykkäsin päähenkilön punaisesta toppapuvusta. Paikoin on hauskoja jaksoja, paikoin en ymmärtänyt mithän. Pitää joskus katsella uudestaan virkeämmällä mielellä.

JoonaPrkl

2,5

Nimetön
William Wernus Film
AlexZ
D-McH
Addeh
Termis85
TeeP

Lisää luettavaa