Kauhukopla

(1987)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Kauhukopla
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Monster Squad
Valmistusvuosi:1987
Pituus:82 min
Pisteytyksiä: 25
Tarkka arvio: 3.24

Arviot

Voiko kukaan oikeasti olla rakastamatta filmiä, jossa Dracula liikkuu hopeisella pääkallokoristeella varustetulla yönmustalla ruumisautolla?

Monster Squad, suomeksi ihanan könkösti Kauhukopla!, on tietyissä piireissä kulttimainetta nauttiva, mutta tasoonsa nähden jokatapauksessa shokeeraavan pienelle huomiolle jäänyt kasarileffa, jonka taustalta löytyy parikin aikakauden kovaa tekijämiestä; käsikirjoituksen on rustaillut mies mm. Tappavan aseen, Viimeisen partiopojan, Last Action Heron ja uudempina pläjäyksinä pikkunäppärän Kiss Kiss Bang Bangin sekä megaluokan rymistelyn, Iron Man 3:n takaa, Predatorissa […]

Arvosteltu: 01.10.2015

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Ihan loistava komedian sävyttämä kauhuseikkailu. Jos tän olis nähnyt jo skidinä, niin olis aivan taatusti yksi suosikkielokuvista. Näin tän nyt ekaa kertaa ja tuli kyllä tuumittua useempaan kertaan, että tän sorttista elokuvaa ei vaan tänäpäivänä enää tehtäisi. On melko räävitöntä kielenkäyttöä, upeita kauhuefektejä ja vauhdikasta toimintaa. Kaikki kuitenkin siten toteutettuna, että elokuva sopii oikeastaan niinsanotuksi koko perheen viihteeksi. Fred Dekker ohjaa, Shane Black on ollut käsikirjoittajana ja Stan Winston on vielä loihtinut erikoistehosteet. Lopputulos onkin sitten sen mukaista laatua. Ideana myös jotenkin ihan loistava tuo perinteisten monsterien iskeminen samalle ruudulle. Kaikkea sävyttää vahva 80’s -fiilis, eikä tätä kannata todellakaan jättää katsomatta mikäli kasarileffat kolahtaa. Sopii tosiaan myös vaikka penskojen kanssa katsottavaksi. Two thumbs up!

Brutus
Nimetön
Kivilärvi
Nimetön
Raato-A
apc 53
lällälää79
Pelimies
tony22
parhanaama
LeFa
jossu82
The Man with No Name
Anzalone
Addeh
KaiZeri
Jugger
Blastmaster
Waari^
Jii89
samuellaukkanen
Vilperi
kim91
adder

Lisää luettavaa