Dyyni

(2021)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Dyyni
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Dune
Valmistusvuosi:2021
Pituus:155 min
Pisteytyksiä: 70
Tarkka arvio: 3.64

Myyttisenä ja tunteellisesti ladattuna sankarimatkana Dyyni kertoo Paul Atreidesin tarinan. Älykäs ja lahjakas nuorimies on syntynyt täyttämään suuren kohtalon, joka ylittää hänen ymmärryksensä. Hän joutuu matkustamaan universumin vaarallisimmalle planeetalle varmistaakseen perheensä ja kansansa tulevaisuuden. Kun pahansuovat voimat ryhtyvät taisteluun planeetalta löytyvästä ainutlaatuisesta ja arvokkaimmasta tunnetusta raaka-aineesta – hyödykkeestä, joka voi toteuttaa ihmiskunnan suurimmat mahdollisuudet – vain pelkonsa voittavat selviävät.

Leffasarjan osat: Dyyni (2021), Dyyni: Osa kaksi (2024)

Arviot

Yksi vuoden komeimmista elokuvakokemuksista. Visuaalisesti kaunis sci-fi elokuva jonka lopputekstien aikana tekisi jo mieli hakea liput ”mahdolliseen?” toiseen osaan Dyynin tarinaa.

”” ”” Frank Herbertin kirjoittama sci-fi romaani 1965 on eräänlainen sci-fi tarinoiden kulmakivi joka on saanut vuosien varrella useita jäljitteliöitä. Frank Herbert kirjoitti useammankin jatko-tarinan ja hänen poikansa Brian Herbert jatkoi myös tarinaa. Ensimmäisen kerran suunniteltiin elokuvaversiota 1974 ohjaaja Alejandro Jodorowskyn toimesta, mutta elokuvaprojekti kaatui useampaan ongelmaan. Vuonna 1984 ohjaaja David Lynch otti tehtailuun ja […]

Arvosteltu: 17.09.2021

Kommentit & Pisteytykset

JoonaPrkl

3

c4fkw294ziq

.

LeFa
sulo
Elmo000
The Sam1
dbgirl
Herman Tottooro
Demonic
Hanhihannu
harr1v
rzg83
IsoVauva
Mowgli
Haahuilija
Etana
Heavyjuuseri
Titan90
Jarno Väistö
mrblond

Lisää luettavaa