Dyyni: Osa kaksi

(2023)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Dyyni: Osa kaksi
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Dune: Part Two
Vaihtoehtoiset nimet:Dune 2
Valmistusvuosi:2023
Pisteytyksiä: 2
Tarkka arvio: 4.75

Saaga jatkuu Oscar-voittaja, elokuvantekijä Denis Villeneuven, aloittaessa seuraavan luvun Frank Herbertin maineikkaasta romaanista Dyyni, tähtiluokan kansainvälisen näyttelijäkaartin kanssa. Warner Bros. Picturesin ja Legendary Picturesin ”Dyyni: Osa kaksi” on kovasti odotettu jatko-osa vuoden 2021 kuusi Oscaria voittaneelle ”Dyynille”.

“Dyyni: Osa kaksi” seuraa Paul Atreidesin myyttistä matkaa hänen liittoutuessaan Chanin ja fremenien kanssa ollessaan kostoretkellä salaliittolaisia vastaan, jotka tuhosivat hänen perheensä. Kohdatessaan valinnan elämänsä rakkauden ja tunnetun universumin kohtalon välillä hän ponnistelee ehkäistäkseen hirvittävän tulevaisuuden, jonka vain hän voi nähdä ennalta.

 

Leffasarjan osat: Dyyni (2021), Dyyni: Osa kaksi (2024)

Kommentit & Pisteytykset

Pelimies

Eeppisempi, vauhdikkaampi ja viihdyttävämpi uin eka osa.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Villetys

Dyynin jatko-osa on erinomaisesti onnistunut elokuva ja ensimmäistä osaa selkeästi parempi teos ja se päättää onnistuneesti edellisessä osassa alkaneen tarinan, vaikkakin jättää oven auki mahdolliselle kolmannelle osalle. Elokuvan vahvuus on visuaalisesti hienosti tehdyt erikoisefektit ja niitä täydentää äänimaailma ja musiikki läpi elokuvan. Näyttelijäkaarti suoriutuu myös rooleistaan hyvin ja sieltä voisi nostaa esiin Timothée Chalametin esittämän Paul Atreideksen kasvutarinan, Austin Butlerin psykopaattisen Feyd-Rauthan ja aina hyvän Javier Bardemin Stilgarin. Vaikka elokuvalla on kestoa lähes kolme tuntia, niin tarina pysyy koko ajan kiinnostavana seurata ja pituus on näin ihan perusteltua. Elokuvassa nähtävät taistelukohtaukset on myös hyvin tehtyjä ja niitä on sopivin väliajoin muun tarinan joukossa. Matojakin nähdään useaan otteeseen aavikolla ja niiden kokoluokka on massiivinen. Lisäksi kuvauspuoli on tässä onnistunut viimeisen päälle ja kokonaisuus on Dennis Villeneuvella hienosti hallussa ja tämä onkin miehen parhaimpia elokuvia. Ehdottomasti elokuva, joka kannattaa käydä teatterissa katsomassa ja näin saada kaikki irti.

Lisää luettavaa