Legendaarinen musta lihaskimppu päätyi Disneyn talliin

Kirjailija Anna Sewellin yli 140 vuotta sitten luoma klassikkohahmo on saamassa jälleen uuden elokuvakäsittelyn. Elokuvahistoriassa Sewellin luomus on nostanut päätään esiin usein, ensimmäisen kerran jo liki sata vuotta sitten. Kyseessä on tietenkin Uljas Musta, joka englanniksi tunnetaan nimellä Black Beauty.

Suomessakin muutamien viikkojen sisällä avautuva Disney+ on hankkinut leffan oikeudet. Suoratoistopalvelun valikoimaan hevosseikkailu sopinee paremmin kuin hyvin, sillä se kertoo koko perheelle sopivaan tapaan eläinten kunnioittamisesta. Perinteisesti Sewellin tarinan kerojana on ollut sen nimikkohenkilö, komea musta hevonen.

Edellinen iso Black Beauty -filmatisointi on jo vuodelta 1994, jolloin hevosen äänenä kuultiin mm. 007 ja kultainen silmä -leffassa ja Good Wife -sarjassa myöhemmin näytellyttä Alan Cummingia. Kyseinen leffa keikkui ensi-iltavuonnaan esim. Yhdysvalloissa kymmenen katsotuimman ryhmässä. Uudessa versiossa humma on tamma, sillä Black Beautyn ääninäyttelijänä toimii Titanic-stara Kate Winslet. Tarina on tuotu Sewellin tekstiä uudempaan aikaan, ja tällä kertaa hevosesta hakee ystävää orvoksi jäänyt teinityttö (Mackenzie Foy, Interstellar). Leffan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Ashley Avis (Adolescence).


Lähde: THR

Kuva: Disney/Black Beauty, 2020

R. Isoviita 29.07.2020 klo 21:36

Uusimmat uutiset

Casino Royalen Bond-kaunotar ja tuotantoyhtiö riitelevät miljoonista

Eva Green on sittemmin vaikuttanut mm. Penny Dreadful -sarjassa.

R. Isoviita

Säveltäjämestari Andrew Lloyd Webber avautui Cats-flopista

Leffa jäi isosti miinukselle.

R. Isoviita

La La Land -ohjaaja täräytti tiskiin poikkeuksellisen hienon kännykkävideon

Damien Chazellen lyhytelokuva nähtävissä ilmaiseksi.

R. Isoviita

Game of Thrones -tähti solmi sopimuksen näytelmäroolinsa elokuvaversiosta

Peter Dinklage palaa klassikkohahmon osaan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...