Ahdisteluskandaalin moukaroima Weinstein Company konkurssiin

20.3.2018 19:56

Hollywoodin huipputuottajiin lukeutuneen Harvey Weinsteinin potkut omasta tuotantoyhtiöstään olivat vain alkua Weinstein Companyn alamäessä. Kymmenien naisten seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Weinstein sai lähtöpassit yhtiöstään viime lokakuussa ja erosi pian sen jälkeen myös yhtiön johtokunnasta. Skandaali oli valtava kolaus mm. palkittujen Unelmien pelikirjan, Django Unchainedin ja Kuninkaan puheen tuottajana toimineelle Weinstein Companylle.

Jo vuodesta 2005 toiminut yhtiö joutui järjestelemään käynnissä olleita tuotantojaan nopeasti uudelleen, ja moni suunnitelmissa ollut asia vedettiin pois sen kalenterista. Osasta Weinstein Companyn tuotannoista, mukaan lukien TV-sarjoista, tuottajan skandaalinkäryinen nimi haluttiin poistaa heti. Samalla yhtiön tulot tyrehtyivät.

Weinstein Companya yritettiin saada pitkään myydyksi, mutta eilen maanantaina se haettiin viimein konkurssiin. Merkittävin ostajaehdokas, elokuvayhtiön muuttamista naisvaltaiseksi suunnitellut sijoittajaryhmä, veti tarjouksensa pois, kun sille selvisi, että Weinstein Companylla oli enemmän rasitteita kuin ostajaehdokkaiden oli annettu ymmärtää. Konkurssihakemuksen myötä elokuvayhtiön n. satapäinen henkilöstö joutuu nyt etsimään uusia töitä. Samalla yhtiö tiedotti, että se vapauttaa salassapitosopimuksesta kaikki ne henkilöt, joita se on aiemmin vaatinut vaikenemaan ahdistelusta Harvey Weinsteinin alaisuudessa.

Lähteet: The Guardian, Deadline, Forbes, Variety, News.com.au

Kuva: The Weinstein Co.

Lisää luettavaa