Mm. Benedict Cumberbatchin uutuuselokuva sai osansa skandaalista

Benedict Cumberbatchin tähdittämä The Current War elokuva oli vielä jokin aika sitten yksi tämän kierroksen Oscar-kisan arvelluista voittajaehdokkaista. Toisin on kuitenkin nyt. Elokuvan taustalla olevan tuotantoyhtiö The Weinstein Companyn ex-johtajan viikon mittainen myllytys on tehnyt hallaa myös monille yhtiön elokuvauutuuksille ja suunnitelluille projekteille. Viimeisin käänne jupakassa on seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn Harvey Weinsteinin erottaminen Oscar-akatemiasta - toimenpide, joka on akatemian historiassa äärimmäisen harvinainen.

Keksijänero Thomas Edisonin elämästä kertova The Current War oli tarkoitus julkaista isossa mittakaavassa Yhdysvalloissa marraskuun lopulla, eli juuri otolliseen aikaan Oscar-kilpailua ajatellen; yleensä ne elokuvat, jotka ilmestyvät vasta vuoden lopulla, ovat paremmin akatemian äänestäjin mielissä varsinaisen äänestyksen alkaessa. Deadlinen mukaan julkaisusuunnitelma on kuitenkin nyt mennyt uusiksi, ja leffa tullee ensi-iltaan vasta 2018, mikä vienee sen tekijöiltä Oscar-toiveet.

Myös Quentin Tarantinon tuleva elokuva, pelätystä Charles Mansonista ja hänen kultistaan kertova leffa, on Weinstein Companyn kohtaaman PR-skandaalin takia epätietoisuuden tilassa. Tarantino on tehnyt koko liudan elokuva Weinsteinien veljesten yhtiöiden kanssa ja tilanne on selvästi häkellyttävä. Tarantino kommentoi Weinstein-skandaalia tuoreeltaan näyttelijäystävänsä Amber Tamblynin välityksellä Twitterissä näin:

- Kuluneen viikon olen ollut hämmentynyt ja murheissani paljastuksista, jotka on tuotu päivänvaloon Harvey Weinsteinistä, ystävästäni 25 vuoden ajalta. Tarvitsen muutaman päivän lisää aikaa käsitelläkseni asioita ennen kuin puhun niistä julkisesti.

The Weinstein Company on ilmoittanut tuovansa ainakin lastenseikkailu Paddington 2:n ja Neil Burgerin draamakomedian The Upside leffateattereihin ensi vuonna, mutta esim. Robert De Niron, Julianne Mooren ja ohjaaja David O. Russellin yhteisprojekti jää Weinsteinin skandaalin takia tekemättä.


Lähteet: Independent, Deadline, Vanity Fair, EW, Twitter

Kuva: The Weinstein Co./The Current War

R. Isoviita 15.10.2017 klo 19:40

Uusimmat uutiset

Mitä Game of Thronesin jälkeen?

HBO:lla on isoja suunnitelmia.

R. Isoviita

Chris Evans jatkaa Captain American jälkeen pienemmällä ruudulla

Supersankarin vermeet naulaan.

R. Isoviita

Näyttelijälegenda vetää sanojaan takaisin

Robert Redfordin puheet eläkkeelle jäämisestä ennenaikaisia?

R. Isoviita

Erikoista: Venom-leffan oheistuotteissa on iso puute

Toistaiseksi keräilijät on jätetty odottavalle kannalle.

R. Isoviita

Patrick Stewart nappasi roolin agenttileffasta

Reboot tekeillä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...