Mm. Benedict Cumberbatchin uutuuselokuva sai osansa skandaalista

Benedict Cumberbatchin tähdittämä The Current War elokuva oli vielä jokin aika sitten yksi tämän kierroksen Oscar-kisan arvelluista voittajaehdokkaista. Toisin on kuitenkin nyt. Elokuvan taustalla olevan tuotantoyhtiö The Weinstein Companyn ex-johtajan viikon mittainen myllytys on tehnyt hallaa myös monille yhtiön elokuvauutuuksille ja suunnitelluille projekteille. Viimeisin käänne jupakassa on seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn Harvey Weinsteinin erottaminen Oscar-akatemiasta - toimenpide, joka on akatemian historiassa äärimmäisen harvinainen.

Keksijänero Thomas Edisonin elämästä kertova The Current War oli tarkoitus julkaista isossa mittakaavassa Yhdysvalloissa marraskuun lopulla, eli juuri otolliseen aikaan Oscar-kilpailua ajatellen; yleensä ne elokuvat, jotka ilmestyvät vasta vuoden lopulla, ovat paremmin akatemian äänestäjin mielissä varsinaisen äänestyksen alkaessa. Deadlinen mukaan julkaisusuunnitelma on kuitenkin nyt mennyt uusiksi, ja leffa tullee ensi-iltaan vasta 2018, mikä vienee sen tekijöiltä Oscar-toiveet.

Myös Quentin Tarantinon tuleva elokuva, pelätystä Charles Mansonista ja hänen kultistaan kertova leffa, on Weinstein Companyn kohtaaman PR-skandaalin takia epätietoisuuden tilassa. Tarantino on tehnyt koko liudan elokuva Weinsteinien veljesten yhtiöiden kanssa ja tilanne on selvästi häkellyttävä. Tarantino kommentoi Weinstein-skandaalia tuoreeltaan näyttelijäystävänsä Amber Tamblynin välityksellä Twitterissä näin:

- Kuluneen viikon olen ollut hämmentynyt ja murheissani paljastuksista, jotka on tuotu päivänvaloon Harvey Weinsteinistä, ystävästäni 25 vuoden ajalta. Tarvitsen muutaman päivän lisää aikaa käsitelläkseni asioita ennen kuin puhun niistä julkisesti.

The Weinstein Company on ilmoittanut tuovansa ainakin lastenseikkailu Paddington 2:n ja Neil Burgerin draamakomedian The Upside leffateattereihin ensi vuonna, mutta esim. Robert De Niron, Julianne Mooren ja ohjaaja David O. Russellin yhteisprojekti jää Weinsteinin skandaalin takia tekemättä.


Lähteet: Independent, Deadline, Vanity Fair, EW, Twitter

Kuva: The Weinstein Co./The Current War

R. Isoviita 15.10.2017 klo 19:40

Uusimmat uutiset

Ketkä Avengereista eivät ehkä palaa?

Fanit voivat valmistautua tulevaan.

R. Isoviita

Paluu tulevaisuuteen -tähti joutui leikkaukseen

Michael J. Fox on toipilaana.

R. Isoviita

Netflix haikailee elokuvateattereita

Suoratoistopalvelu haluaa paremman jalansijan.

R. Isoviita

Chris Hemsworthin stuntmies paljastaa, mikä hänen työssään ei ole herkkua

Australialaistähden sijaisnäyttelijällä on oltava tiukka kuri.

R. Isoviita

Robert Downey Jr. härnäsi leffafaneja Hawkeyen tilanteesta

Avengers-hahmon puuttuminen on herättänyt hämmennystä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...