Sherlock-sarja jatkuu

Eilen uutsioimme, että Jane Got a Gun -westernin tekeminen on mutkistunut sen alkuperäisen ohjaajan, Lynne Ramsayn, yllättävän häviämisen vuoksi. EW:n antaman viimeisimmän tiedon mukaan myös näyttelijä Jude Law on nyt ilmoittanut luopuvansa projektista, koska hän halusi työskennellä juuri Ramsayn kanssa. Jos BBC:n Sherlock-sarjan kuululle nimihenkilölle ei luultavasti olisi jo kirjoitettu uutta katoamiseen liittyvää juttua, Ramsayn ja Jane Got a Gunin tapauksesta löytyisi roimasti ammennettavaa käsikirjoitukseen.

BBC:n Uusi Sherlock, josta YLE TV1 on näyttänyt aiemmat kaksi kolmiosaista kautta viime vuonna, on saamassa paljon odotettua jatkoa todennäköisesti loppuvuodesta. Tämä saattaa Sherlock Holmesia tuntemattomille tulla juonipaljastuksena, mutta tulevassa Star Trek Into Darkness -tieteiselokuvassa pahisroolia näyttelevä Benedict Cumberbatch ja Hobitti - odottamaton matka -elokuvan Bilbona nähty Martin Freeman ovat palanneet Sherlock Holmesin ja tohtori Watsonin rooleihin sarjan kolmannen tuotantokauden kuvausten alettua pari päivää sitten. Mm. kulttisarja Herrasmiesliigaa tehnyt kirjoittaja Mark Gatiss twiittasi tuolloin julkisuuteen kuvan, joka paljastaa ensimmäisen episodin ohjaajaksi herran nimeltä Jeremy Lovering (mm. Erikoisjoukkue).

Metron saamien tietojen perusteella Uuden Sherlockin ensimmäisen jakson nimi on The Empty Hearse (vapaasti kääntäen Tyhjä ruumisarkku), mikä viittaa sekä Sir Arthur Conan Doylen alkuperäistekstiin The Adventures of the Empty House (suom. Autio talo, 1905) että huimaan cliffhangeriin, johon sarjan katsojat toisen kauden lopulla jätettiin. Kutkuttavuutta lisää, että sarjan tekijät ovat Digital Spylle ilmaisseet kolmannen kauden olevan tiivistettävissä sanoihin rotta, häät ja jousi. Huiman suosion saanut ja legendaarisen etsivän nykypäivään tuonut brittisarja on Cumberbatchin Metrolle antamien tietojen mukaan jatkumassa myös neljännelle kaudelle.

Tulevia kuutta jaksoa odotellessa pitää tyytyä Nelosen tiistai-iltaisin esittämään konseptin amerikkalaisversioon Holmes NYC. Siinä Trainspotting-näyttelijä Jonny Lee Miller eläytyy mestarietsivän osaan rapakon tuolla puolen ja Charlien enkelit -elokuvissakin esiintynyt Lucy Liu hoitaa puolestaan Watsonin virkaa.


Kuva: BBC

Z.E 21.03.2013 klo 19:35

Uusimmat uutiset