Minä ja Morrison (2001)
- Irina Björklund, Samuli Edelmann
- Suomi
- suomi
Arvostelut
Mahdollisesti kaikkien aikojen turhimpia elokuvia. Vältä.
Milla (Irina Björklund) on parikymppinen nuori nainen jonka elämässä, yllätys yllätys, mikään ei tunnu miltään. Sen kummemmin opiskelu kun duunikaan ei oikein maistu joten elämä sujuu rattoisasti kämppiksen sohvalla makoillessa ja vuokranmaksua pakoillessa. Sitten kuvaan astuu Aki (Samuli Edelman), yksinhuoltajaisä jonka kymmenen vanha Joonas-poika on kiinnostunut... arkkitehtuurista. Elämälle löytyy hiukan sisältöäkin mutta ei tietenkään kovin kauan...
Levottomat-trilogia, tuottajaporho Markus Selinin kassamagneetti, perustuu kolmeen elokuvaan (Levottomat, Minä ja Morrison, Levottomat 3) joiden tarkoituksena on ilmeisesti taltioida nuorten aikuisten elämää äärirajoilla ja seksuaalisuuden kanssa sähläilyä. Käytännössä se tarkoittaa absurdia juonta joka ontuu kuin sääreen ammuttu korpisoturi, järisyttävän kökköä dialogia, pökkelömäisiä näyttelijäsuorituksia, tissejä etc. Minä ja Morrison ei ollenkaan poikkea tästä hittikaavasta, vaan on yksi viime vuosien huonoimpia kotimaisia elokuvia.
Eniten elokuvassa kuitenkin minua häiritsi se ettei vakavan aiheen eli päihteiden ja huumeiden ympärille ei ole kehitelty minkäänlaista sanomaa tavanomaisen "hyihyi"-sormellaosoittelun lisäksi. Elokuva yrittää olla vuorotellen puhdasta popcorn-viihdettä ja vakava kasvutarina, mikä resepti ei oikein toimi tässä tapauksessa. Niinpä kyseessä onkin mahdollisesti yksi kaikkien aikojen turhimmista elokuvista, jota ei voi suositella oikein kenellekkään paitsi suomalaisen purukumipopin ystäville.
Jos nyt kuitenkin pitää jotain hyvää elokuvasta hakea, niin se on miespääosaroolit eli Samuli Edelman ja Roope Karisto isänä ja poikana. Varsinkin Roope onnistuu paikoitellen jopa erittäin hienosti roolissaan isänsä törkeästi hyväksikäyttämänä uhrina. Eikä Samuli Edelmankaan ollenkaan hassumpi ole narkkarina joka yrittää epätoivoisesti peittää huumeidenkäyttöään. Siihen loppuvatkin elokuvan ansiot. Vältä.
John Lennonjohto
Käyttäjä, 106 arvostelua
Arvosteltu: 07.03.2004
Katsottu: VHS
Ainoa hyvä asia on tarina, mutta toteutus pettää totaalisesti.
Ensin piti olla toimintaleffa, josta syntyi novelli, josta syntyi draamaleffa. Siinä maatuskamainen syntytarina Minä ja Morrisonille, jossa kerrotaan kahden irtonaisesti elävän ihmisen suhteesta. Novellin pukkasi Kata Kärkkäinen ja leffan sysäsi liikkeelle Markus Selin.
Paha pettymys. Odotin leffalta ziljoona kertaa enemmän. Laskelmointi, keltanokat ohjaajana ja käsikirjoittana, vängällä rooliin pakotetut Edelman ja Björklund...syitä pettymykseen on monta. Ainoa hyvä asia on tarina, mutta toteutus pettää totaalisesti. Rosoisen elämän kuvaamiseen olisi tarvittu tyylitajua ja kuviin muitakin kuin päähenkilöt.
Leffaa katselessa tuli mieleen Enkkujen toteutukset samasta aiheesta, joissa tyyli kestää katseen läpi leffan. Minä ja Morrisonissa on luotettu liikaa Edelmanin ja Björklundin suoritukseen paikallisina tähtinä ja ko. henkilöiden paljaaseen pintaan. Lenka Hellstedt ohjaajana ei niin ikään todellakaan vakuuta. Pikemminkin voisi puhua Markus Selinin leffasta kuin kenenkään muun tuotoksesta. Selinin oma sisäänlämpiävä piiri pyörii ympärillä, jonka huipennus on DVD:n lisäsälän Making of -osuudessa, joka on lähinnä farssi.
Parasta leffassa on päähenkilön poikaa näyttelevä Roope Karisto ja pari muuta sivuhenkilöä. Björklundin osuus vesitetään huonolla leikkauksella ja kaiken huomion vievällä nahan vilauttamisella.
Toivottavasti Suomi-elokuva toipuu taannoisesta noususta sen verran ettei kaikki huttu mene läpi pelkästään nimien perusteella.
Viljami
Ylläpitäjä, 227 arvostelua
Arvosteltu: 23.12.2002
Katsottu: DVD
Leffa on läpileikkaus ajan suomalaiseen populaarimusiikkiin.
Minä ja Morrisonissahan on kyse Millasta ja tämän hukassa olevasta elämästä, jos nyt joku ei sitä vielä tiedä. Milla tutustuu kaupungin sykkeessä kriminaaliin Akiin ja sitten aletaankin hieroa ihmissuhdetta, joka koostuu pääosin pilven poltosta ja sekstaamisesta. Aki hoitelee siinä sivussa myös kriminaalibusineksiaan. Syvemmällä tasolla ajateltuna nämä kaksi ihmistä ripustautuvat toisiinsa hakien tukea omalle kasvulleen ihmisenä. Ihan tuttua varmaan monelle muullekin.
Leffa on laskettu liikaa kahden valovoimaisen tähden (Edelman, Björklund) varaan. Pläjäys on turhan pienimuotoinen ja se ei vaan lähde koskaan rullaamaan kunnolla. Edelmanin ja Björklundin kemia toimii kyllä valkokankaalla, mutta sekavasta suhteesta ja kutemistouhusta ei jaksa kiinnostua täysillä puoltatoista tuntia. Kyllähän tyypit hommansa osaa, ei siinä mitään.
Se mitä leffa antaa on läpileikkaus ajan suomalaiseen populaarimusiikkiin. Vaikka nykysuomimusa on jees, tuo ei riitä tekemään kuitenkaan leffasta hyvää. Anssi Kelan biisi "Milla" on jo kuultu kyllä turhan moneen kertaan.
Tarina tuli luettua kirjana juuri kun se pyöri leffassa. Kirja oli viihdyttävä ja kevyt paketti joka tuli oikeastaan ahmittua ihan kunnolla. Leffan tarina on pääpiirteittäin sama, mutta sivuosia ja sivujuonia on muutettu, joitain melko radikaalisti. Vaikka harvoin tulee luettua ja ylistettyä ns. leffakirjoja niin tässä tapauksessa kirja oli kirkkaasti parempi. Petyin leffaan melko pahasti kaiken odotuksen jälkeen.
arska
Tykittäjä
DRUGS
Anzalone
Arvostelut
Mahdollisesti kaikkien aikojen turhimpia elokuvia. Vältä.
John Lennonjohto 07.03.2004 01:45
Ainoa hyvä asia on tarina, mutta toteutus pettää totaalisesti.
Viljami 23.12.2002 13:01
Leffa on läpileikkaus ajan suomalaiseen populaarimusiikkiin.
arska 30.08.2002 07:32

TomHenry
31.01.12 klo 10:31
Ja taas yksi Solar Films -elokuva sarjassamme "Sehän meni vituilleen". On pari kohtalaista ideaa, jotka munataan typerällä muka-cooliudella, hölmöllä leikkauksella ja mielikuvituksettomalla ohjauksella. Kauheinta tässä elokuvassa on se, että tässä oli potentiaalia. Samuli Edelmannin ja Roope Karisto vetävät ihan mukiinmenevät roolisuoritukset ja kummankin hahmossa on ihan kohtuullinen pohja - toisin kuin Björklundin näyttelemässä Millassa, joka on ohuttakin ohuempi, persoonaa vailla oleva kana.
Tuo viimeinen lause oikeastaan kuvastaa koko elokuvaa: ohuttakin ohuempi ja persoonaa vailla oleva siipikarjalintu.
kurkkuharja
Tykittäjä
19.12.11 klo 15:48
Tökeryydessään nautittavan Levottomien jälkeen Solars Filmsin ehdottomasti tylsimpiin ja turhimpiin tuhauksiin Levottomat 3:n ja Riisutun miehen ohella lukeutuva Minä ja Morrison on karvas pettymys. Teknisesti paskan elokuvan kamala ohjaus, kuvaus ja leikkaus särkevät zoomauksineen ja käsittämättömän nopeatempoisine välähtelyineen silmää, musiikki ei ole nostalgista ja erityisesti ihmettelen, miten itsensä täysin munannut rääkyvä ja kikattava Irina Björklund onnistui saamaan vielä Millan roolin jälkeen duunia. Tarina on sekin ihan kamalaa liisteriä, eikä edes Samuli Edelmannin hahmosta pysty saamaan mitään irti. Tämä ei ole enää edes hauskalla tavalla huono leffa, ainoastaan huono.
DRUGS
05.03.11 klo 11:36
Ärsyttävä ja kaikinpuolin typerä suomifilmi. Todella turha tekele.
Anzalone
04.02.11 klo 16:02
Ei mitenkään loistava eikä voi suositella kenellekään. Ei lähelläkään Edelmannin parhaita.
MaggotCorpse
16.12.09 klo 02:10
menee sateisina päivina varsin hyvin, jeesh pätkä
jalakanen
09.03.09 klo 04:52
Surkeutta.
Alzu
23.02.09 klo 18:33
Plussaa on se, että jatko-osa oli paljon huonompi!
juha82
01.09.08 klo 11:30
No ei ole kovin erikoinen elokuva.
Kyllä sen pystyy niinku katsomaan ei siinä mitään mutta heikompi on.
1.5 tähteä.
Rocky
14.07.08 klo 21:11
Melkoisen tylsä sekä tyhjänpäiväinen. Sisältöä kun ei pahemmin ole.
M78
15.11.07 klo 16:43
Leffasta ei katsojalle välity mitään syytä koko leffan tekemiseen
mauge
28.02.07 klo 02:35
Ihan ok juttu, mutta ei yllä levottomien tasolle. Kärkkäinen on yllättävän hyvä tarinankirjoittaja. Tää on sellaista Salatut Elämät -sarjan tasoista eli kohtuullisen viihdyttävää sosiaalidraamaa. Irina Björklund on valitettavasti mainettaan huonompi näyttelijä. Tässäkin Björklund jää mieleen lähinnä angstailevien poseeraustensa ansiosta. Hänessä voi olla potentiaalia ja lahjoja, mutta toistaiseksi hän on pitänyt ne hyvin piilossa.
sammi
09.10.06 klo 16:48
Kohtuullinen draamapala. Björklund ei kyllä ihan jussi-patsaan arvoisesti näyttele mutta menköön. Edelmann on paljon parempi. Loppu oli aika surullinen ja näytti hyvän esimerkin siitä mihin huumeet vievät ihmisen mukanaan. Tylsäkin oli välillä vaikka leffa ei kestäkään puoltatoista tuntia kauempaa.
pipmj
23.07.06 klo 20:12
yksi huonoimmista elokuvista mitä oon kattonu. Todella surkea. Ei kannata katsoa jos ei haluta haaskata aikaa.
morri
19.07.06 klo 04:21
Johan oli surkea raina. Irina B hyppii ja heiluu, ei se kuitenkaan niin vaikuttavaa ole että sillä ansaitsee yhden suomen kärkinäyttelijän tittelin. Skeidaa. No ihmekös tuo; eikös tämä perustu K. Kärkkäisen kirjaan?
wacko
01.01.06 klo 15:51
Miksi hemmetissä suomalaiset yrittävät edes tehdä elokuvia?!
Bond_85
05.10.05 klo 11:35
tosi ankea ja tyhmä elokuva, jota ei kehtaa katsoa kuin kerran. Tyhmä tarina Millasta joka tutustuu Akiin seikkailee ja sekoilee tämän kanssa. En suosittele.
Henri
29.09.05 klo 13:05
Minä pidin paljon leffasta. Parempi kuin ne muut Levottomat-leffat.
Pedro
19.09.05 klo 17:18
Mitä mitä mitä?! Kuinka tämä voi olla näin aliarvostettu? Minun mielestä loistava.
jone
08.09.05 klo 18:43
vaikka kaikki onkin tyrmännyt tän leffan niin ite kyllä tykkäsin...ehkä siks kun pystyi jotenkin eläytyy juttuun.
karden
07.09.05 klo 23:17
todella huono, yks huonoimmista näkemistäni suomalaisista leffoista. surkea!
1-2-3
14.06.04 klo 07:12
parempi kun odotin mutta en kyllä paljoa odottanutkaan
ziggy pop
06.05.04 klo 18:12
Katsojien aliarviointia; Eihän se Suomenkansa muuta osaa arvostaa kuin helposti seurattavia pikkuporno elokuvia. Pari pistettä Morrisonista taustalla
Karvinen
29.04.04 klo 20:45
"Mitä vittua sä olet tehnyt mun karviselle" on elokuvan paras repliikki. Sille ei voi mitään. Ja siitä mä tän leffan myös muistan.
morrison
29.04.04 klo 12:19
perseestä!
nikita
03.04.04 klo 08:36
Samuli on jees, mutta muuten koko pätkä on kökkö. Dialogit tökkii ja jengi jäykkäilee muutenkin.
Ash
18.03.04 klo 20:21
En pitänyt Levottomista enkä tästäkään. Näyttelijät ovat kohtalaisen hyviä eikä ohjauksessakaan mikään mättää, mutta käsikirjoitusta olisi voinut parantaa. Täytyy myöntää, että Suomi-elokuvat kehittyvät koko ajan ja Minä ja Morrison on askel eteenpäin muttei kuitenkaan harppaus. No kerranhan tämänkin voi katsoa, mutta mitenkään pitkäikäisenä tätä ei voi pitää. Anssi Kelan "MIlla"biisi on ihan hyvä.
mekka
17.03.04 klo 21:39
ei sitä parasta suomalaista...
-Suzcu-
09.03.04 klo 18:38
Iha hyvä suomalaiseks tavaraks..
marqueedehome
09.03.04 klo 14:36
Kattelin telkkarista 10 minuutin verran, riitti minulle. Kökköä.
Viisas
08.03.04 klo 16:56
Edelmanille pisteitä. Äijä vetää sellaisen roolin, että oksat pois.
Thoke
08.03.04 klo 16:09
Ilman Akin ja Joonaksen isäpoikasuhdetta homma olisi ollut mitään sanomatonta roskaa. Täten homma toimii kuitenkin hieman paremmin. Näyttelijätyö tökkii välillä, varsinkin alussa. Häviää jopa ensimmäiselle Levottomille, vaikka sekin on aika surkea. Edelmann on kyllä hyvä.
J.O.
08.03.04 klo 10:46
Surkea!!!
Tasamaan tallaaja
08.03.04 klo 10:38
Turha elokuva. Pääasiana huumeidenkäytön ylistys ja käytännön esittely.
tietäjä
04.03.04 klo 21:17
Roskaa...
Din Viesel
28.01.04 klo 22:54
"Ainoa hyvä asia on tarina, mutta toteutus pettää totaalisesti." Viljami Näreinen.
Juuri oikeat sanat kuvaamaan tätä leffaa.
Mölkky Forssasta
11.09.03 klo 09:43
Surkeaa kerrassaan surkeaa. Edelman muka joku narkkari ja pah! Ei Se osaa näytellä narkkaria
no joo...
06.08.03 klo 15:39
Roskaa, silkkaa roskaa...
PiNkKiS*
08.07.03 klo 12:32
Elokuva oli hyvä, joskin suomalaisena aika lässähtänyt. Juoni oli koskettava, mutta näytteleminen hieman yliammuttua. Leffan aikana tekee toisinaan mieli nukahtaa, mutta toisaalta rikollinen tausta ja ihmissuhdedraamat pakottavat seuraamaan sitä eteenpäin. Leffassa Akin huumepuhelut ovat mielestäni sellaisia, jotka vetävät suun hymyyn. Hommaa tehdään tosissaan ja se näyttääkin aika aidolta.
Yleiskuva leffasta on kyllä hyvä. Leffassa korostuu se, että kaksi heikkoa eivät välttämättä tee yhtä vahvaa.
mk
16.06.03 klo 15:39
En tykänny. HYII!!
stondis
05.06.03 klo 18:23
sais olla isotissisemmät nais näyttelijät ja pillua ois saanu näyttää enemmän
valtimo rules!!!
26.05.03 klo 10:57
juoni ainakin ihan perseestä... ps. muuten edelman fani!!!!!!
Buu
02.05.03 klo 22:48
liikamainostettu ja lisäksi ihan paska
Leksa Lepakko
03.03.03 klo 01:22
Aika hepponen, näyttelijä valinnat ei mielestäni onnistuneet alkuunkaan, eivät vain sopineet tähän elokuvaan!
Samppu
08.02.03 klo 23:09
Typerä huume-mainos. Onko se kovaa, kun on pilvessä ja juo viinaa, polttaa tupakkia? Surkeen lapsellista. Riman alitus.
hartza
08.01.03 klo 16:33
Kyllä tämä aina levottomat voittaa. Tässä oli sentään juonta (mutta vähemmän seksiä)
it
26.12.02 klo 02:40
Eniten ärsytti leffassa pakonomainen hittisoundtrack joka lähinnä alkoi oksettamaan. Kaikki biist oli kuullut aikaisemmin jo tsiljoonaan kertaan eri radiokanavilta, joten ei kyllä yhtään kiinnostanut kuunnella niitä enää. Muutenkin homma oli laskettu päänäyttelijöiden varaan, mitään kummoisia riskejä ei hommassa ollut otettu. Katso ja unohda sarjaa.
Freak
26.11.02 klo 12:19
Ei niin hyvä kuin Levottomat mutta ihan kelpo raina kuitenkin
jimmy
07.11.02 klo 12:25
Todella paha pettymys. Ei ole kyse edes kunnon rakkauselokuvasta eikä nuoren hukassa olevan naisen kehyskertomuksesta vaan Edelmanin esittämän Akin elämän surkeudesta ja epätoivoisista teoista.
Bjöklundin esittämä Milla jää lopulta melkein taustahahmoksi. Elokuvassa parasta on vahva kotimainen nykymusiikki.
Criiticco
04.11.02 klo 20:07
Oudon nopeasti etenevä draama/komedia jonka juoni on lievästi sanottuna tekaistu (tai siis kirja josta juoni on otettu). Irina Björklund on ainoa katsomisen arvoinen asia tässä leffassa.
Hyopo
26.10.02 klo 17:26
Täysi paska!
kiksa
11.09.02 klo 04:14
onnettoman tylsä!!!
Cowboy
31.08.02 klo 15:43
Surkea esitys kohtalaisesta kirjasta...