Nebula Oy

Valmistusvuosi:
2005
Francis Lawrence
Pääosanäyttelijät:
Djimon Hounsou, Gavin Rossdale, Keanu Reeves, Peter Stormare, Rachel Weisz, Tilda Swinton
Maat:
USA
Pituus:
123 min
Genret:
Draama, Toiminta, Fantasia
Sijoitus:
Leffatykin 2510. paras elokuva.

*******
Pisteytyksiä: 332
Tarkka arvo: 3,217
Arvosteluja: 6
Kommentteja: 61

Käyttäjien pisteet

******½

Arvostelut (6)

Kohtuullisen hyvin toimiva fantasian, toiminnan ja kauhun sekoitus.

John Constantinella (Reeves) on harvinainen kyky erottaa helvetin demonit maan päältä. Tämän kyvyn Constantine sai pienenä tekemän itse-murha yrtyksen jälkeen jolloin, hän näki helvetin ja haluaa hyvittää tekemänsä lähettämällä demonit takaisin helvettiin. Yllättäen muuan pikku tyttö joutuu tälläisen demonin valtaan. Paikalle kutsutaan Constantine, joka onnistuu manaan demonin tiehensä. Samaan aikaan Angela Dodson (Weisz) tutkii kaksoissarensa mystistä kuolemaa. Muutamien yhteensattumien kautta Angela menee pyytämään apua Constantinelta. Hetken mietiskelyn johteena Constantine tajuaa Angelan olevan jossain suuremassa vaarassa. Pikkuhiljaa alkaa selviämään että jotain on tulossa helvetistä maan päälle. Constantine on varma että, hänen arkivihollisensa Balhazar (Rossdale) on siinä mukana. Loppujen lopuksi itse saatana (Stormare) tulee maan päälle selvittelemään Constantinen kanssa että mistä on kysymys.

Constantine tarjoilee kohtuullisen mielenkiintoisen tarinan, joka pitää mielenkiinnon alusta loppuun. Aivot kannattaa jättää narikkaan. Visuaalisesti Constantine on hienoa katseltavaa mm. helvetti kohdat olivat todella upeita. Keaunu Reeves hoiti pääroolinsa kuten ennekin. Rachel Weisz oli naispääosassa ihan hyvä. Peter Stormate saatanana tekee kyllä yhden viime aikojen parhaimman sivuhahmoroolin. Myös laulaja Gavin Rossdale näytteli kohtuullisen uskottavasti. Djimon hounsou Constantinen neuvonantajana veti myös hyvän sivuroolin. Mutta, Tilda Swintonin esittämä arkienkeli Gabrielinä meni vähän yli-näyttelemiseksi. Francis Lawrencen esikoiselokuvaksi Constantine on kohtuullisen hyvin toimiva elokuva. Alunperin Constantinen piti ohjata Tarsem Singh ja pääosassa piti olla Nicolas Cage.

Constantine tarjoilee kohtuullisen hyvin toimivan fantasian, toiminnan ja kauhun sekoituksen. Vaikka DC Comicsin sarjakuvaan perustuva Constantine olikin britti niin kyllä Keaunu Roolin ihan hyvin hoiti.

nimimerkki: andy

andy
Käyttäjä, 327 arvostelua
Pisteet: ****
Arvosteltu: 08.04.2005
Katsottu: Teatterissa

+2 pistettä

John Constantine (Keanu Reeves) on pienestä pitäen nähnyt sellaista, mitä ihmisen ei pitäisi nähdä - nimittäin kuolleita. Nykyisin hänen työnsä on lähettää ihmisten seassa kulkevia demoneita takaisin helvettiin. John on myös itse juotumassa sinne, koska yritti itsemurhaa. Hän törmää Angela (Rachel Weisz) nimiseen poliisiin, jonka sisko on kuollut oudosti.

Keanu Reeves tekee perusvarman suorituksen Constantinena. Muut näyttelijät ovat keskivertoja. Constantinessa nähdään toimintaa ja kauhua, mitkä on nivottu yhteen onnistuneesti. Erikoistehosteet ovat hienoa katseltavaa, varsinkin helvetti, joka on luotu onnistuneesti. Myös toimintakohtaukset on tehty hyvin.

Leffatykin arvostelujen perusteella en odottanut leffalta mitään positiivista, mutta yllätykseni totesin, että se tarjosi varsin maittavan leffakokemuksen.

nimimerkki: MiiCa

MiiCa
Käyttäjä, 78 arvostelua
Arvosteltu: 03.09.2008
Katsottu: Kotona

+0 pistettä

Muovinen ja joka suuntaan säntäilevä leffapahanen yrittää turvautua tehosteisiin. Siinäkään onnistumatta.

Muistan kuinka pienenä poikana toimintafiguuripakettia avatessa tunsi muovin tuoksun nenässä. Se oli lelun uutuutta kuvastavaa, mutta silti niin ärsyttävä tuoksu muuten mieltä lämmittävässä ostoksessa. Vaan mitäpä siitä, kun ukkelin pystyi tuon jälkeen laittamaan ryskäämään päättömästi.

Constantine on tuon tunteen oma leffaversio: muovinen ja joka suuntaan säntäilevä leffapahanen, joka paikkaa käsikirjoituksensa valtaisia aukkoja ja oman olemassaolonsa järjettömyyttä ajanhenkeä sekä uutuutta kuvastavalla tehostemätöllä. Sekä tietenkin muovia ilmeitä tarjoavilla tähtösellä. Anteeksi, Keanu-fanit, te kaikki neljä!

Sarjakuvafilmatisointiin pohjautuvana elokuva sijoittuu omaan kummalliseen tapahtumaulottuvuuteensa, jossa niin Saatana kuin Jumalakin kisaavat maan päällä käyttäen ihmisiä pelinappuloinaan. Keanun jämäkkyyden (aisti sarkasmi!) omaava John Constantine manaa demoneja ulos viattomista ihmispoloista kyynisyyttä tulvien ja Rachel Weiszin näköinen, joskin hieman nuutuneemmalta vaikuttava, Angela taasen edustaa paikallista poliisivoimaa ja joutuu todistamaan siskonsa itsemurhaa. Siinäpä sitten helvetintulet ovat irti ja piru pistelee sarvillaan… katsojaa.

Constantine yhdistelee ärsyttävästi tunnettujen elokuvien teemoja, keskittyen jatkuvasti katolilaisen helvettikäsityksen ja Saatanan poika tulee, iiks –mytologian ympärille. Hetkessä John-poju on Manaaja, toisena hetkenä yhdistellään Muumioiden tuttuja riivauksia tehosteiden kautta ja kaipa siellä sen 90-lukulaisen saatanallisen lakimiesleffan, jonka Keanu kovin yritti pilata, tunnelmaa myös löytyy. Tämän kaiken keskellä näyttelijät ovat pelinappuloita, eivät Saatanan tahi Jumalan, vaan hukassa olevan musavideo-ohjaajan. Pahiten epäonnistuu nykyään kännikolareistaan kuulu Shia LaBeouf, vastaavasti onnistuneimman osasen vetäisee vanha kunnon Peter Stormare… kenenäpä muuna kuin itse Vanhana Vihtahousuna!

On joka kerta yhtä turhauttavaa todeta kuulu lausahdus ”Potentiaalia oli, mutta sitä ei käytetty”. Silti aion sen taas sanoa. Potentiaalia oli, mutta sitä ei käytetty. Langenneita enkeleitä, Rachel märässä paidassa –kohtauksia sekä paikoin jopa asennetta sisältävä leffa ei vain saisi olla näin… rasittavan muovinen.

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 756 arvostelua
Pisteet: *½
Arvosteltu: 21.08.2008
Katsottu: Kotona

-2 pistettä

Action-fanit saavat taatusti haluamaansa mahan täydeltä.

Parhaiten Matrix-trilogiasta tunnettu Keanu Reeves pääsee nyt rellestämään demonitappaja John Constantinen pöksyissä. Nuorena Constantine yritti itsemurhaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Pelastuakseen helvetiltä hänen on hyvitettävä tekonsa - tässä tapauksessa siis tapettava kaikki Saatanan (Prison Break -sarjasta tuttu Peter Stormare) kätyrit. Itse elokuva pääsee vauhtiin, kun Rachel Weischin esittämä Angela tutkii kaksoissiskonsa kuolemaa ja pyytää luonnollisesti apua tyylikkäältä ketjupolttajalta, Constantinelta.

Toimintaa luonnollisesti riittää ja itse asiassa elokuvan toiminta on toteutettu erittäin hyvin. Aseet ja demonit näyttävät hienoilta ja action-fanit saavat taatusti haluamaansa mahan täydeltä. Juoni on mitä on, kliseistä ja kulunutta, mutta mahtipontisuuteen on selvästi pyritty. Elokuvan juoni käynnistyy hitaasti, jonka vuoksi juonen kuljettamisessa tulee elokuvan lopussa selvä hoppu.

Keanu Reeves osaa olla tyylikäs toimintasankari, se on toki myönnettävä. Sen sijaan hänen esittämänsä Constantine on toivottoman tylsä hahmo, sellainen tyypillinen ja tyylikäs toimintasankari, joka pistää kaiken haluamansa tuhannen päreiksi. Elokuvan parasta antia hahmojen osalta on Peter Stormaren esittämä Saatana, joka tuo omalta osaltaan huumoria elokuvaan. Muilta osin näyttelijäsuoritukset eivät tarjoa katsojalleen mitään erikoista.

Kokonaisuutena Constantine on ihan toimiva pätkä, mutta sen suurimmat ongelmat ovat siinä, ettei se tarjoa katsojalleen mitään muuta kuin verta ja lihaa. Syvällisyys ja loistokkuus ovat ne seikat, joita Constantine ei pysty katsojalleen tarjoamaan. Valitettavasti tällaisia elokuvia on jo enemmän kuin kaneja aitauksessa, minkä vuoksi Constantinea ei voi suositella kuin niille, jotka todella pitävät tämän tyyppisistä elokuvista.

nimimerkki: Liquador

Vieras
Arvosteltu: 02.09.2007
Katsottu: Teatterissa

-2 pistettä

Luvassa on tietysti jätkiä alhaalta ja ylhäältä sekä John keskikerroksesta.

John Constantine (Keanu Reeves) on demonin metsästäjä joka yrittää pelastaa itsensä helvetiltä, sillä nuorena yritetty itsemurha veisi hänet sinne. John yrittää hyvittää tekonsa palvelemalla jumalaa lähettäen kaikki pirut takaisin manan maille. Hänellä tosin on rajatusti aikaa, sillä John-poika on kessutellut aika rajusti ja kuolema keuhkosyöpään on lähempänä kuin koskaan.
Rachel weischin esittämä Angela tutkii siskonsa kuolemaa ja sehän on sanomatta selvää että Constantine ryhtyy auttamaan selvittelyissä.

Luvassa on tietysti jätkiä alhaalta ja ylhäältä sekä John keskikerroksesta.
Elokuva on minusta täysin floppi. Hellblazer-nimisestä sarjakuvasta on jäljellä demonit ja poissa viinaan menevä, itselleen ja läheisilleen ongelmia aiheuttava vaaleatukkainen britti. Hänet on korvattu mustatukkaisella Keanulla, joka muuten näyttää siltä kuin hänet olisi pakotettu elokuvaan, miehellä on päällään jatkuvasti katse josta paistaa selkeä inho, kuin lähellä olisi kasa paskaa.

Juoni ja käsikirjoitus, alku vanhoine esineineen, demonit ja papit, maailmanloput, taivas ja helvetti, Johnin ristihaulikko...loputon lista asioita jotka ovat mukana jokaisessa demonileffassa. Ohjauskin on kuin musiikkivideosta, näyttely suht' kehnoa, lukuunottamatta Lussea (Peter Stormare) joka todella piristää leffassa.
Tämä on varmasti elokuva joka iskee moneen, mutta minua eivät oikeastaan koskaan ole kiinnostaneet elokuvat, jossa kerrotaan demoneista ja manan voimista.

nimimerkki: zeizee

Vieras
Arvosteltu: 26.12.2006
Katsottu: DVD

-2 pistettä

Constantine on ihan toimiva tehostespektaakkeli.

Constantine on ulkokuoreltaan komea elokuva. Ison budjetin toimintafantasiarymistely tuo mieleen näyttävällä ulkokuorellaan Matrix-trilogian ja Blade-elokuvat. Leffa sisältää uskonnollisia aineksia, joiden avulla se yrittää pelotella maailmanlopulla, joten se tuo mieleen väistämättä Arska-rymistelyn End of Days. Tässä lajityypissä ainoastaan Millennium toinen tuotantokausi on onnistunut loistavasti, mutta eipä Constantinekaan mikään huono elokuva ole.

John Constantine näki lapsena näkyjä ja elämä oli silloin aika vaikeata, kun kaikki luulivat hulluksi. Lopulta hän teki itsemurhan ja joutui pariksi minuutiksi helvettiin, kunnes hänet elvytettiin takaisin eloon. Nyt hän tappaa demoneita välttääkseen helvetin, joka on varma paikka kaikille itsemurhan tehneille. Maan päällä oleskelevat puolidemonit ja puolienkelit ovat rikkomassa sääntöjä ja maailmanloppu on lähellä, joten Constantinen on pakko ryhtyä sotimaan. Apunaan hänellä on Rachel Weiszin tulkitsema poliisi Angela Dodson, joka haluaa siskonsa takaisin helvetistä.

Sarjakuvaan nimeltä Hellblazer perustuva Constantine on näyttävää rymistelyä, joka kyllä viihdyttää. Ohjaaja Francis Lawrence on taas niitä musiikkivideoheppuja, jotka yrittävät pärjätä elokuvien maailmassa. Sen vuoksi elokuva on tyylikäs, nopeatempoinen ja lopulta aika sieluton. Mielenkiintoinen tarina kuitenkin pitää otteessaan. Kristinuskoa vähän muokatessa saadaan usein kokoon hyviä fantasiatarinoita, mikä on huomattu usein. Constantine on ainakin mielenkiintoinen.

Tarina on hyvin kliseinen, siitä ei päästä mihinkään. Leffaa vaivaa myös se, että tämä on tehty selvästi jatko-osan toivossa. Jonkun trilogian tai suuremman saagan aloitusosana Constantine toimisi loistavasti. Jatkis on hyvinkin mahdollinen, mutta nyt leffaa vaivaa se, että se on täyttä esittelyä. Tarina on myös tungettu tiettyyn kaavaan, joten mitään uutta ei tässä leffassa nähdä.

Constantine on ihan toimiva tehostespektaakkeli, jonka fantasian nälkää potevat ahmivat välipalaksi. Elokuvalla olisi ollut mahdollisuudet paljon parempaan ja suurempaan, mutta nyt on haluttu astella perinteisiä askelia. Keanu Reevesin jäyhä olemus sopii Constantinelle kuin nenä päähän ja Peter Stormaren on varsin osuva valinta luihuksi Luciferiksi. Näistä näyttelijäsuorituksista vielä plussaa, kun muut lähinnä pökkelöivät ruudun edessä.

Nyt ollaan päästy leffan analysoimisessa loppuun asti ja pisteitä tipahtaa Constantinelle kaksi ja puoli.

Thoke
Tykittäjä, 613 arvostelua