Yhdysvalloissa hyljeksitty Woody Allen ei sulje pois uutta New York -elokuvaa

9.9.2023 22:37
Perdido Productions/ Gravier Productions/ Dippermouth/ Coup de Chance, 2023

Veteraanielokuvantekijä ja koomikko Woody Allen oli vielä keväällä yksi niistä skandaalin ryvettämistä tähdistä, joiden uutta leffaa ei nähty edes Cannes’n kuulun elokuvafestivaalin kilpasarjoissa. Vaikka Ranska on monesti aiemmin ottanut Allenin vastaan avosylin, tällä erää hänen uutukaisensa, Coup de Chance, päätyi syleiltäväksi Venetsian elokuvafestivaaleille.

Allenin tuorein sai festivaaliensi-illassaan yli kahden minuutin suosionosoitukset. Vaikka tapahtuman liepeillä nähtiin myös mielenosoittajia, esim. lehdistötilaisuudessa Allenilta ei tivattu kommentteja aiempiin syytöksiin. Sen sijaan häneltä tiedusteltiin, palaisiko hän vielä kuvaamaan elokuvaa kotikaupungissaan New Yorkissa.

Allenin edellinen New York -tarina, A Rainy Day in New York, on vuodelta 2019. Coup de Chancen ja sitä aiemman Rifkin’s Festivalin ohjaaja teki Euroopassa, sillä Amazonin tuottama A Rainy Day in New York ei edennyt edes isoon Yhdysvaltain levitykseen Allenin vanhojen hyväksikäyttösyytösten noustua uudelleen pintaan. Aiheesta käytiin myös oikeustaistelu, jossa Allen vaati Amazonilta 68 milj. dollarin korvauksia elokuvansa hyllyttämisen jälkeen. Osapuolet sopivat riidan, mutta sopimusehtoja ei kerrottu julkisuuteen. Mylläkästä huolimatta New York on Allenille edelleen rakas kohde:

– Minulla on oikein hyviä ideoita New Yorkiin liittyen. Jos joku kaveri astuu varjoista ja lupaa rahoituksen New York -elokuvalleni, ja suostuu kaikkiin kamaliin vaatimuksiini – he eivät voi lukea käsikirjoitustani, eivät saa tietää näyttelijöitä, antavat vain rahansa ja häipyvät. Jos joku höppänä suostuu siihen kaikkeen, sitten teen elokuvan New Yorkissa.

 

Lähteet: IndieWire, Variety, The Guardian, MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa