Traaginen tapaus Rust sakenee – syyttäjä nosti uuden yksityiskohdan pöydälle

23.6.2023 20:25
Warner Bros./ Motherless Brooklyn, 2019

Lännenelokuva Rustin tapausta puidaan edelleen oikeudessa. Elokuvan kuvaajana toimineen Halyna Hutchinsin kuolemaan vuonna 2021 johtaneen onnettomuuden syyllistä tai syyllisiä ei ole vielä onnistuttu ratkaisemaan. Hutchinsiin osunut luoti oli peräisin näyttelijä ja tuottaja Alec Baldwinin käsissä olleesta aseesta, elokuvan asemestarina toimineen Hannah Gutierrez-Reedin toimenkuvaan kuului mm. vastata rekvisiitta-aseiden paukkupanoksista.

Gutierrez-Reedille luettiin eilen uusi syyte. Hänen on tähän mennessä väitetty mm. olleen usean kuvauspäivän iltana päissään ja poltelleen pilveä, minkä takia hän olisi ollut myös onnettomuuspäivänä krapulassa ja siksi tehnyt virheitä. Gutierrez-Reedin on lisäksi sanottu kuljettaneen aseen pois onnettomuuspaikalta ennen viranomaisten tuloa, mikä syyttäjien näkemyksen mukaan tarkoittaa, että hän on kajonnut todisteisiin.

Huumeiden ja alkoholin käyttöön liittyvät seikat ovat asemestarin puolustusasianajajan mukaan vailla todisteita. Puolustusasianajaja Jason Bowles on iskenyt takaisin osoittamalla useita epäkohtia tapauksen tutkinnasta. Asian käsittelyä jatketaan ainakin vielä elokuussa.

Gutierrez-Reed ja tapauksesta myös syytetty apulaisohjaaja Dave Halls ovat olleet sivussa Rustin kuvauksista, joita jatkettiin jälleen huhtikuussa. Näissä kuvauksissa ei ole käytetty enää toimintakuntoisia aseita ja turvallisuustoimia on kiristetty.

 

Lähteet: Variety. Vulture

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa