Robert Downey Jr. sekoittaa jälleen Marvel-pakkaa

5.6.2024 11:29
©Marvel Studios 2019/ Avengers: Endgame

Avengers: Endgame jätti ison joukon Marvel-supersankarien faneja murheellisiksi. Joe ja Anthony Russon ohjaama toimintaseikkailu vei yhden vaiheen kohti päätöstään Marvel-leffojen jatkumossa. Tämän jälkeen esim. Robert Downey Jr. ei ole näytellyt Iron Mania alias Tony Starkia valkokankailla.

Nyt Avengers-joukon suuresta mittelöstä on ehtinyt kulua viisi vuotta ja uudet tuulet puhaltavat. Downey Jr. on ehtinyt tällä välin näytellä mm. Christopher Nolanin Oppenheimerissa ja vakoojasarja The Sympathizerissa, mutta paluu tuttuun rooliin on noussut myös hänen mieleensä. Varietyn näyttelijähaastattelussa tähti pallottelee mahdollisuudella näin:

– Se vain on kahjosti DNA:ssani. [Tony Stark] on ehkä kaikista näyttelemistäni hahmoista eniten kaltaiseni, vaikka on hän minua paljon tyylikkäämpi. Olen yllättäen alkanut avautua [ajatukselle palata Starkin rooliin].

Downey Jr:n korvaaminen Iron Manina ja tämän alter ego Tony Starkina ei ole kuulunut Marvel Studiosin ykkössuunnitelmiin. Yhtiö on tuottaa tällä hetkellä ns. viidennen vaiheensa elokuvia ja tv-sarjoja, joiden joukossa ovat mm. Anthony Mackien tähdittämä Captain America: Brave New World ja eräänlaiseksi Iron Manin nuoremmaksi versioksi kuvaillun Ironheartin soolosarja. Studion johdossa oleva Kevin Feige on kuitenkin väläytellyt ideaa tutumpien sankarien paluusta.

Vuoden 2025 jälkeen ilmestyvien Marvel-tuotantojen odotetaan kuuluvan yhtiön ns. kuudenteen vaiheeseen. Vaikka Downey Jr. haikailisikin takaisin suositun sarjakuvasankarin nahkoihin, se olisi mutkikasta. Anthony Russo kommentoi asiaa aiemmin tänä vuonna GamesRadarin haastattelussa:

– En tiedä, miten se tapahtuisi.

Joe Russo muistutti samassa yhteydessä Avengers: Endgamen tapahtumista:

– Me laitoimme kirjan kiinni, joten heidän pitäisi keksiä, miten sen voisi avata.

Lähteet: Variety, GamesRadar, IGN, Digital Spy

Toim. R. Isoviita