Marvel-pomo Kevin Feigen kommentti vihjaa vanhojen tuttujen paluuseen

15.10.2023 19:45
Marvel/Disney/Avengers: Infinity War, 2018

Marvelin viimeisimmät elokuva- ja tv-tuotannot eivät ole tehneet aivan niin hyvää vaikutusta yleisöön kuin on toivottu. Niin Eternals, kolmas Ant-Man -seikkailu Quantumania ja tv-sarjat She-Hulk sekä Samuel L. Jacksonin tähdittämä Secret Invasion ovat Marvelin mittapuulla saaneet nuivan vastaanoton. Yhtiössä onkin kuumeisesti mietitty, kuinka kurssia voisi korjata.

Ison laivan kääntäminen ei kuitenkaan käy nopeasti: Marvelin elokuvauniversumin kuudetta vaihetta on kaavailtu jo jonkin aikaa, vaikka sen elokuvien pitäisi tulla markkinoille vasta vuodesta 2025 eteenpäin, täysin uusi Fantastic Four -seikkailu etunenässä. Yhdeksi syyksi Marvel-tuotantojen kiinnostavuuden heikkenemiselle on arveltu ihmisten väsymistä supersankarielokuviin, joita viime vuosina on nähty koko joukko myös kilpailevilta elokuvayhtiöiltä. Koska Marvel on kuitenkin useiden sarjakuvasankarien koti, yhtiössä keskitytään nyt karsimaan rönsyjä ja veistelemään sekä hiomaan yleisölle parasta, mitä näistä voisi saada irti.

Marvel-johtaja Kevin Feigeä studion vaiheita käsittelevään kirjaan MCU: The Reign of Marvel Studios puhutellut Joanna Robinson kertoo Feigen maininneen tulevan Secret Wars -elokuvan toimivan eräänlaisena pehmeänä reboot-kohtana. Hänen mukaansa Feige vihjaa tällä, että jo olemassa olevista Marvel-elokuvista ja -sarjoista hyödynnetään ne seikat, jotka toimivat. Se tarkoittaisi mahdollisesti myös sellaisten tuttujen kasvojen paluuta, jota ei hahmojen kuoleman takia ole osattu odottaa.

MCU: The Reign of Marvel Studios -kirjassa ei suoranaisesti väitetä, että esim. Robert Downey Jr:n Iron Man tai Chris Evansin Captain America olisivat tulossa takaisin, mutta tämä mahdollisuus on heitetty ilmaan. Kirja mainitsee Feigen ottaneen opikseen sarjakuvamaailmasta. Myös sarjakuvalehtien sivuilla supersankarien tarinoita on käynnistetty aika ajoin uudelleen ja suosittuja sankareita tuotu yhteen suuria koitoksia varten.

 

Lähde: Screenrant

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa