Myös Nicolas Cage pettyi The Flashiin – epäilee performanssiaan muokatuksi

29.11.2023 23:07
A24/Dream Scenario, 2023

Tämän vuoden floppeihin lukeutuva The Flash harmittaa monia. Supernopean DC-sanakarin sooloelokuvan kulut hipoivat joidenkin tietojen mukaan 300 milj. dollarin tuntumaa, mutta leffan lipunmyyntitulot jäivät vain 270,6 milj. dollariin. Ongelmaisesta tuotannosta kärsinyt elokuva ei vakuuttanut katsojakuntaa, eikä kaikkia näyttelijöitäänkään.

Yksi heistä on Nicolas Cage, joka näytteli The Flashissa Teräsmiestä – tai tarkemmin sanottuna yhtä Teräsmiehen versiota. Cagen palkkaaminen kyseiseen rooliin toimi kuin silmäniskuna leffafriikeille: hänet oli kiinnitetty Teräsmieheksi Tim Burtonin Teräsmies-seikkailuun Superman Lives (Superman Reborn) 1990-luvulla, mutta tuo leffa peruttiin. Cagen lisäksi The Flashissa on mukana entisiä DC-kasvoja, jotka eivät kuitenkaan ole enää elossa, vaan heidät oli tuotu mukaan keinotekoisesti.

Cagen näkemyksen mukaan se, mitä elokuvassa nähtiin häneltä, ei ollut sitä, mitä hän tarjosi parin tunnin kuvaussession aikana. Näyttelijä on siksi lopputuloksesta harmissaan:

– Jos sellaisesta on sopimus, minun [hahmooni] voidaan käyttää CGI:tä, mutta älkää tehkö koko elokuvaa niin, etten tiedä siitä. […] On olemassa sopimus ja yhteisymmärrys ja dokumentti, jonka kautta on selvillä, ketkä ovat osallisina ja mihin ollaan ryhtymässä. En sano, että tekoäly oli käytössä siinä Superman-jutussa. Ehkä oli, en tiedä. Ehkä se oli vain CGI:tä, mutta oli miten oli, minä en tehnyt kuvauksissa niin.

Cage täsmentää, että hän arvostaa ohjaaja Andy Muschiettia ja tämän tuottajasisar Barbara Muschiettia, vaikka se, mitä The Flashissa nähtiin, ei ollutkaan sitä, mitä näyttelijältä oli kuvauksissa pyydetty. Cagelle oli kerrottu, että hänen Teräsmiehensä olisi todistamassa maailmanloppua. Kohtauksessa näkyvä jättiläishämähäkki oli kuitenkin seikka, josta hänelle ei ilmeisesti mainittu. Superman Lives -käsikirjoittaja Kevin Smith on aiemmin kertonut anekdoottina, että aikoinaan tuottaja Jon Peters olisi halunnut nähdä Cagen Teräsmiehen taistelevan jättiläishämähäkkiä vastaan.

Lähteet: CinemaBlend, Box Office Mojo

Toim. R. Isoviita