The Flash ei onnistunut pinkomaan edes Ryan Reynoldsin lukemiin

17.7.2023 19:16
Warner Bros./ The Flash, 2023

DC-leffa The Flashin tie valkokankaille ei ollut helpommasta päästä, mutta supernopean supersankarin seikkailut eivät myöskään ole onnistuneet houkuttelemaan valtavasti yleisöä elokuvateattereihin. Ezra Millerin tähdittämän sooloseikkailun kiinnostavuutta ei vaikuta lisänneen edes elokuvan sivuosanäyttelijöiden ja cameoroolien taso.

The Flashin valkokangaspyrähdys on saanut yhden DC-elokuvien kehnoimmista arvosanoista CinemaScoren katsojamielipidettä mittaavalla asteikolla. Kun parhaalle elokuvalle annetaan asteikossa A+, The Flashin luokitus on vasta B. Niin ikään mielipiteitä mittaava Rotten Tomatoes -sivusto puolestaan osoittaa tälle rainalle ammattikriitikoilta 64 %:n tuoreusluokitusta, mutta yleisöltä sentään 83 %:n tuoreusluokitusta. Mutta Yhdysvalloissa The Flashin valkokangaskierros on käymässä kohti loppuaan, eikä elokuvan kotimaastaan saamissa lipputuloissa ole erityistä hurraamista.

Vaikka DC-hahmo Barry Allenin tempoilu ajassa perheensä pelastamiseksi ja oman henkensä pitämiseksi on saanut lipputuloja maailmanlaajuisesti yli 263,6 milj. dollaria, sen pitäisi saavuttaa vähintään 265 milj. dollarin rajapyykki, jotta edes elokuvan kulut tulisivat katetuiksi. Yhdysvalloista The Flashin kassaan on kilahtanut n. 106,8 milj. dollaria, mikä on jopa huonommin kuin vuonna 2011 valmistuneen DC-seikkailu Green Lanternin kohdalla.

Ryan Reynoldsin tähdittämä Green Lantern on tunnetusti ollut niin suuren yleisön pilkan kuin Reynoldsin itseironisen naljailun kohteena. N. 116,6 milj. dollaria Yhdysvalloissa tienannut elokuva on ollut The Flashiin asti DC-leffojen merkittävimpiä häpeäpilkkuja. Koska The Flashille asetetut odotukset kuluvan kesäkauden isona hittinä eivät täyttyneet, sen voi nähdä myös monien muiden ongelmiensa jälkeen Green Lanternia pahempana floppina. The Flash 2:sta tuskin kannattaa siis odottaa.

 

Lähteet: MovieWeb, Box Office Mojo, ScreenRant

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa