Jude Law lähestyi historiallista roolihahmoaan inhoa herättelevästi

4.6.2023 17:54
Warner Bros./King Arthur: Legend of the Sword, 2017

Historialliset merkkihenkilöt innoittavat elokuvantekijöitä vähän väliä. Karim Aïnouzin ohjaama Firebrand tuo valkokankaille erään näkemyksen Henrik VIII:stä. Historiankirjoihin jäänyt kuvaus brittimonarkin eräästä ominaispiirteestä sai häntä näytelleen Jude Law’n (Sherlock Holmes) etsimään poikkeuksellista tulokulmaa rooliinsa.

1500-luvulla elänyt hallitsija tunnetaan ehkä parhaiten siitä, että hän hankkiutui avioon kuuden naisen kanssa. Hirmuvaltiaaksikin tituleeratun kuninkaan arkea painoivat kuitenkin myös vammat ja sairaudet. Vanhemmalla iällä miehen kerrotaan haisseen tästä syystä erittäin pahalle.

– Luin useasta mielenkiintoisesta lähteestä, että Henrikin saattoi haistaa kolmen huoneen päähän. Hänen jalkansa märki niin pahasti. Hän piilotteli sitä ruusuöljyllä. Ajattelin, että siitä olisi hyötyä, jos tuoksahtaisin karmealle, Law kertoi viime kuussa Cannes’n elokuvafestivaaleilla.

Hän sai apua tuoksualan ekspertiltä, joka sekoitti hänelle erityisen hajuveden. Law’n mukaan sekoituksessa saattoi aistia veren, ulosteen ja hien. Aine oli niin hurjan hajuista, että Law aikoi käyttää sitä vain hieman. Vaikka haju oli hirveä, kuvauspaikalla tuoksuun tartuttiin metoditaiteilijoiden innolla:

– Siitä tuli varsinainen löyhkätapahtuma.

 

Lähteet: The Guardian, Variety

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa