Indie-kauhuleffa Late Night with the Devilin tekijät saivat lokaa niskaansa tekoälyn käytöstä

22.3.2024 01:51
IFC Films/Shudder/Image Nation/ Late Night with the Devil, 2023

David Dastmalchianin (Dyyni) tähdittämä Late Night with the Devil on kiertänyt eri elokuvafestivaaleja viime vuodesta. 1970-luvun lopulle sijoitettu kauhuelokuva kuvaa talk show -lähetystä, jonka juontaja saa vieraakseen todellisen paholaisen ilmentymän. Uransa tähtihetkeä tavoitteleva juontaja asettaa vaaraan sekä itsensä että yleisönsä.

Australialaisen käsikirjoittaja-ohjaajakaksikko Cameron ja Colin Cairnesin indie-elokuva on saanut ainakin kriitikoilta hyvän vastaanoton, mutta nyt siitä on alkanut kuulua myös soraääniä. Leffan tekijöitä syytetään tekoälyn käytöstä elokuvassaan. Asia nostattaa yhä suuria tunteita, olihan esim. tekoälyä hyödyntämällä tapahtuva näyttelijöiden työn väheneminen yksi syy Hollywoodin viime vuoden lakkoihin.

Cairnesin sisarukset vakuuttelevat, ettei tekoälyä ole kuitenkaan käytetty Late Night with the Devilissä siinä mittakaavassa kuin jotkut vaikuttavat uskovan. Näin he kertovat asiasta tiedotteessaan:

– Kokeilimme väsymättömästi 1970-luvun estetiikkaa tälle elokuvallemme luomassa olleen, huikean grafiikka- ja lavastustiimimme kanssa tekoälyä kolmeen valokuvaan, joita muokkasimme sitten edelleen ja jotka lopulta näkyvät elokuvassa vain hyvin lyhyesti. Olemme uskomattoman onnekkaita sen suhteen, että meillä on ollut näin lahjakas ja intohimoinen näyttelijä- ja tekijätiimi puskemassa tätä elokuvaa eteenpäin.

Cairnesien kauhuraina saa varsinaisen elokuvateatteriensi-iltansa Yhdysvalloissa tänään.

 

Lähteet: Variety, Digital Spy

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa