Huhut vellovat synkkinä Disneyn uuden remake-tuotannon ympärillä – elokuva on kuvattu

1.7.2024 19:19
Courtesy of Lionsgate. © 2022 Lionsgate/ Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä

Disneyn uusi Lumikki-versiointi herättää edelleen kuumia tunteita, vaikka suurelle yleisölle elokuvaa ei ole esitetty vielä kertaakaan. Leffan valmistumista ovat mutkittaneet monet seikat. Myös Nälkäpeli-elokuvasarjan tuoreimmassa osassa nähty Rachel Zegler (kuvassa) on villeimpien huhujen mukaan vaihdettu toiseen näyttelijään Lumikin roolissa.

Zegler ei ole hipiältään lumenvalkoinen, kuten klassisen sadun Lumikki, mikä on herättänyt yleisössä hämmennystä ja närää. Virallisten tietojen mukaan elokuvan pääosaa ei kuitenkaan ole roolitettu uudelleen tästä syystä, tai myöskään siksi, että Zegler olisi sanonut julkisuudessa jotakin sopimatonta. Lumikin eli Snow Whiten ensi-iltaa on kuitenkin siirretty eteenpäin, sillä tuotanto on kokenut ongelmia – mukaan lukien ison tulipalon. Alkujaan leffan piti tulla julki jo viime vuonna, tällä hetkellä sen ensi-ilta on merkitty maaliskuulle 2025.

Takaiskuista huolimatta elokuvan tuotanto on nyt saavuttanut yhden merkkipaalun: sen kuvaukset ovat valmistuneet. Virallista kuvamateriaalia toivovat joutuvat kuitenkin yhä odottamaan, sillä leffan jälkituotanto on yhä käynnissä. Näin ollen leffan visuaalinen ilme kääpiöiden ulkonäöstä alkaen voi poiketa lopulta paljon siitä, mitä ennakkokuvissa on esitelty. Myös elokuvan varsinainen kertomus ja siihen liittyvät uudistukset ovat yhä suurilta osin epäselviä.

Rachel Zeglerin lisäksi elokuvassa nähdään Gal ”Wonder Woman” Gadot’n tulkitsema kuningatarhahmo sekä mm. The Sandman -tv-sarjassa näytellyt Ansu Kabia metsästäjän roolissa. Zegler jakaa Lumikin osan Emilia Faucherin (Coda) kanssa, joka on hänen tapaansa syntyperältään osittain latinalaisamerikkalainen. Leffan käsikirjoituksesta vastaavat viime vuoden hittijulkaisu Barbien takaa tunnettu Greta Gerwig ja Vinyl-sarjan tuottajanakin toiminut Erin Cressida Wilson. Leffan ohjaaja Marc Webb on aiemmin luotsannut myös Andrew Garfieldin tähdittämiä The Amazing Spider-Man -elokuvia.

 

Lähteet: Comicbook.com, ScreenRant

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa