Disneyn uusi Lumikki-versiointi koki takaiskun

16.3.2022 18:37

Niin James Bond -elokuvien kuin mm. Harry Potter -seikkailujen kuvauspaikkana toiminut kuulu Pinewood Studios kärsi eilen vahinkoja. Studioalueella syttyi tulipalo kesken Disneyn uuden Lumikki-elokuvan tuotannon.

Pinewood Roadille hälytettiin Buckinghamshiren pelastuspalvelun mukaan tiistaina ainakin 12 palontorjuntayksikköä. Ihmishenkien menetyksiltä säästyttiin, mutta ei-animoidun Lumikki- eli Snow White -rainan lavasteita tuhoutui.

Daily Mailin julkaisemissa kuvissa näkyy, että jossain vaiheessa paloa liekit lähestyivät uhkaavasti studioon rakennettua ja ns. viherkatolla varustettua kulissimökkiä. Ulkonäöstään se muistuttaa Disneyn alkuperäisen Lumikki ja seitsemän kääpiötä -piirretyn kääpiöiden asumusta. Silminnäkijöiden mukaan palon aikana kuului räjähdyksiä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pinewood Studiosin tiloissa roihusi. Myös Casino Royalen tuotanto koki takapakkia, kun tuli tuhosi elokuvaa varten rakennetun suuren lavastekokonaisuuden. Uusi Snow White -filmatisointi oli aikataulutettu julkaistavaksi ensi vuonna, mutta vielä ei ole tiedotettu siitä, siirtääkö kuuluisalla studioalueella syttynyt tulipalo elokuvan ensi-iltaa pidemmälle. Leffan tekeminen on muutenkin aiheuttanut päänvaivaa, kun esim. näyttelijä Peter Dinklage kritisoi Disneyn suunnitelmaa tuoda valkokankaalle taas kerran luolassa oleilevia kääpiöitä.

 

Lähteet: Metro.co.uk, Daily Mail, BBC, The Guardian

Kuva: Disney

Lisää luettavaa