Barbie

(2023)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Barbie
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Barbie
Valmistusvuosi:2023
Pituus:114 min
Pisteytyksiä: 11
Tarkka arvio: 2.82

Barbie lähtee Barbielandista ihmisten maailmaan etsimään todellista onnea.

Kommentit & Pisteytykset

dbgirl

En odottanut tältä leffalta kauheasti mutta siltikin petyin sen toteutukseen. Jälleen kerran juonta ei ole ajateltu ihan loppuun saakka vaan ollaan vain saatu kiva idea joka sitten kursitaan kokoon pikaisesti. Outo-Barbien nimeä en käsitä koska ei siinä ollut mitään outoa. Margot Robbie oli täydellinen Barbieksi, mutta en pitänyt hänen hahmostaan, siitä miten se oltiin kirjoitettu. Mattelin toimitusjohtajaa esittävä Will Ferrell kumppaneineen tosin tarjosivat silti huumoria toheloinnillaan. Pienet yksityiskohdat (kuten Ryan Goslingin tupla-aurinkolasit ja leikkimisen logiikalla tapahtuvat asiat) olivat hauskoja, mutta tarinakokonaisuus oli jotenkin ankea ja masentava (en pitänyt myöskään kertojasta enkä leffan sävystä), mitä en todellakaan odottanut joltain Barbie-leffalta.

Onneksi sentään lavastus oli kirkasta, värikästä ja kertakaikkisen ihanan barbiemaista, rakastin niitä taloja ja vaatteita! Niin ja Goslingin ja Simu Liun tanssit olivat ihan jänniä. Roolituslista on kyllä huvittavaa luettavaa: Barbie, Barbie, Barbie, Ken, Ken, Ken… 😀 Mainitsemani hyvät asiat eivät silti onnistuneet nostamaan pisteitä. Turha leffa jolla oli potentiaalia.

Vilperi

3/10

Also Starring

3

Dreamer

Kovasti kehutun Barbien anti on lopulta heppoinen. Huumori jää pahasti miehet vs naiset -luennoinnin jalkoihin eikä leffa montaa kertaa naurata. Musikaalikin tämä valitettavasti myös oli ilman ennakkovaroitusta.

Elokuvan parasta antia on Barbielandin lavastus/animointi ja Ryan Gosling. Kokonaisuus on värikäs, mutta pirun tylsä. 4/10

JoonaPrkl

3

JVDS

1/5

saakssanoo

Ihan viihdyttävä ja muutamassa kohtaa jopa hauska vaikkakin viimeisten 20 minuutin aikana leffan tunnelma jotenkin lässähtää ja onkin pelkkää lauleskelua ja tanssahtelua. Kuitenkin varoituksen sananen jos olet mies, valkoinen, tosikko tai et ole tosi woke ja ajattelet omilla aivoillasi, tämä leffa ei ehkä ole sinulle

The Man with No Name

3,5

Villetys

Barbie on ihan onnistunut komedia ja sopivalla tavalla yli vedetty tarina Barbiesta, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Margot Robbie sopii hyvin päärooliin Barbieksi ja ehkä vielä paremman roolisuorituksen tekee Ryan Gosling loistavana Keninä. Lavastuksen puolella Barbimaailmasta on saatu aika hieno kasaan visuaalisesti ja pinkki väri hallitsee siellä odotetusti. Pääkaksikon seikkailua oikeassa elämässä olisi voinut tässä olla kuitenkin hieman enemmänkin, koska se toimii ihan mainiosti ja on viihdyttävää seurattavaa. Parasta antia on myös tämän lisäksi Barbimaailman hallinnan siirtyminen Keneille ja sen jälkeen miehet saavat hallita sitä oman mielensä mukaan, joka tuo hyvää vaihtelua alun Barbien hallinnan sijaan. Lisäksi muutamat tanssikohtaukset on hienosti tehtyjä ja ne tuovat hyvää viihdettä tarinaan lisään. Barbieta kannattaakin lähteä katsomaan pelkkänä viihteenä ja tätä ei kannata ainakaan liian tosissaan ottaa, niin tämän parissa viihtyy paremmin.

MinäOlenVaanParas

Erinomainen elokuva, joka ei varmastikaan sovi kaikkein tiukkapipoisimmille katsojille, 5/5 ehdottomasti 🙂

Tässä leffassa on ollut kaikkein hauskinta sen ihmisissä herättämät reaktiot: jokainen kynnelle kykenevä odotti tästä taas yhtä läpipoliittista Hollywood-plörinää, mutta tekijät onnistuivat kikkailemaan sen verran näppärästi kieli poskessa, että tämän voikin oikeasti tulkita melkein ihan miten päin vain haluaa. Kenin ja muiden miesnukkejen heräämisellä etsimään pinnallisuuksia syvempää merkitystä elämälleen on oikeasti ihan tärkeää ja positiivistakin sanomaa nykypäivän yleisölle.

Lisää luettavaa