Cillian Murphy palaa 28 päivää myöhemmin -jatko-osassa tuttuihin kuvioihin

19.5.2024 21:55
20th Century Fox/ 28 päivää myöhemmin, 2002

Tammikuussa kerroimme zombie-elokuvien ystäviä innostaneen 28 päivää myöhemmin -leffan saavan viimeinkin toisen jatko-osansa. Yli parikymmentä vuotta elokuvasarjan käynnistämisen jälkeen tehtävän osan kohdalla moni asia vaikuttaa olevan myllerryksessä: melko tuntemattomien tekijöiden sijasta seuraavaa elokuvaa tekevät nykyään maineikkaat nimet Danny Boylesta Ralph Fiennesiin, joiden leffoihin uskalletaan myös panostaa rahallisesti isommin.

Yksi iso kysymysmerkki 28 päivää myöhemmin -jatko-osassa 28 Years Later on sarjan ensimmäisessä osassa Jimiä näytelleen Cillian Murphyn oleminen mukana. Viimevuotisen Oppenheimerin ja sen tuoman palkintovyöryn jälkeen (mm. Oscar ja Golden Globe) Murphy on entistä kysytympi näyttelijä. Hänen on aiemmin kerrottu toimivan jatko-osan tuotantoportaan jäsenenä, mutta hänen paluunsa leffasarjaan myös näyttelijänä on ollut epävarmaa.

Sony Picturesin puheenjohtaja, tuottaja Tom Rothman on viimein vahvistanut, että Murphyllä on elokuvassa näkyvämpikin rooli. Rothman jättää vielä kuitenkin paljon arvailujen varaan:

– Kyllä [hän palaa näyttelemään 28 Years Laterissa], mutta yllättävällä tavalla ja tavalla, joka niin sanoakseni kasvaa.

 

Lähteet: IGN, Deadline

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa