28 päivää myöhemmin saa jatkoa – onko Cillian Murphyn Jim hengissä?

19.1.2024 04:45
Universal/ Oppenheimer, 2023

Ohjaaja Danny Boyle ja Alex Garland olivat vuonna 2002 käynnistämässä zombie-buumin uutta tulemista viihteeseen elokuvallaan 28 päivää myöhemmin. Pieneksi hitiksi muodostunut leffa sai myös kaksikon tuottaman jatko-osan 28 viikkoa myöhemmin vuonna 2007. Sarjan kolmannesta elokuvasta on kiertänyt huhuja silloin tällöin, mutta vasta nyt Boyle ja Garland ovat vahvistaneet sen olevan tulossa.

Uusi raina hyppää ajassa kunnolla eteenpäin, sillä se kantaa nimeä 28 Years Later (28 vuotta myöhemmin). Boyle aikoo ohjata uutuuden ja Garland käsikirjoittaa samalla kun he jatkavat myös tuottajina. Tekijöiden into ei näillä näkymin rajoitu vain yhteen uuteen elokuvaan, sillä Garland suunnittelee kirjoittavansa samalla kokonaan yhden elokuvatrilogian lisää.

Alkuperäinen 28 päivää myöhemmin toi potkua tuolloin parikymppisen näyttelijä Cillian Murphyn uralle, sillä se oli hänen ensimmäisiä isoja pääroolejaan. Viime vuonna Oppenheimer-elämäkertaelokuvan nimiroolia kantanut Murphy ei ollut mukana zombie-elokuvasarjan kakkososassa. Irlantilaistähti ei ole silti sulkenut pois mahdollisuutta palata vanhaan osaansa sarjan kolmannessa elokuvassa:

– Hyppäisin heti mukaan [jos minua pyydettäisiin]. Olen tehnyt kaksi elokuvaa [Boylen sekä Garlandin kanssa] ja työskentelisin hyvin mielelläni heidän kanssaan taas. Totta kai.

Toistaiseksi niin Boyle kuin Garlandkaan eivät ole kertoneet, suunnittelevatko he tutun hahmon tai jopa hahmojen paluuta 28 Years Laterissa.

 

Lähteet: Empire Online, THR, Independet.co.uk

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa