Christopher Nolan saattaa palata yhteistyöhön tutun studion kanssa

9.11.2023 00:48
Warner Bros./Tenet, 2020

Huippuohjaaja Christopher Nolan lähti ns. ovet paukkuen Warner Brosilta vuoden 2020 lopulla julki tulleen järjestelyn takia. Nolan hylkäsi Warnerin, sillä hän ei pitänyt yhtiön suunnitelmasta tuoda isolle kankaalle tarkoitetut miljoonaelokuvat nopeasti suoratoistoon. Yhtiö kuitenkin halusi muutosta elokuviensa julkaisuun mm. elokuvateatterit sulkeneen koronapandemian takia.

Nolanin tuorein elokuva, Oppenheimer, syntyi kilpailevan studion huomassa. Universal ei kuitenkaan ole välttämättä enää Nolanin yhteistyökumppani hänen seuraavissa elokuvissaan. Ohjaaja on nimittäin antanut ymmärtää, että hän haluaisi lämmitellä välejä Warner Brosiin uudestaan.

Ennen Oppenheimeria Nolan ehti tehdä elokuvia Warnerille parikymmentä vuotta. Yhtiössä on tapahtunut henkilövaihdoksia sitten hänen lähtönsä – esim. toimitusjohtaja Jason Kilar ei ole enää yhtiön palveluksessa.

– Mennyt on mennyttä, ohjaaja toteaa liittyen lähtöönsä Warner Brosilta. Hän lisää Warnerin nykyisen johdon aikomusten olevan rohkaisevia ja harkitsevansa yhteistyötä sen kanssa varmasti.

 

Lähde: IndieWire

Toim. R. Isoviita

 

Lisää luettavaa