Ant-Man-leffoista tuttu näyttelijä lopettaa uransa

5.6.2024 03:03
Marvel/Disney/ Ant-Man and the Wasp: Quantumania, 2023

Kanadalaislähtöinen Evangeline Lilly on ilmoittanut jättävänsä uransa näyttelijänä. Vuonna 1979 syntynyt Lilly nähtiin kolmatta kertaa viime vuonna Marvelin Ant-Man-leffojen Waspina eli Hope Van Dynena. Supersankariseikkailut eivät kuitenkaan ole näillä näkymin jatkumassa, eikä Lilly etsi aktiivisesti uusia rooleja.

Lilly ilmoitti lopettamispäätöksestään sosiaalisessa mediassa, viitaten samalla vuonna 2006 kuvattuun haastatteluun, jossa hän suunnitteli jättävänsä näyttelemisen vuosikymmenen jälkeen, perustavansa perheen ja tekevänsä humanitaarista työtä.

– Pursuan iloa ja tyytyväisyyttä, koska voin toteuttaa suunnitelmani. […] Saatan palata Hollywoodiin jonakin päivänä, mutta nyt olen pisteessä, mihin kuulun, Lilly kuvailee tilannettaan. Jatko näyttää, tekeekö hän samoin kuin kollegansa Cameron Diaz, joka palasi ”eläkkeeltä” elokuvarooliin n. kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Lillyn nousu maailmanmaineeseen tapahtui vuonna 2004 käynnistyneen mysteerisarja Lostin kautta. Hänen näyttelemänsä Kate kuului sarjan alusta asti sen merkittävimpiin hahmoihin. Lostin päätyttyä vuonna 2010 kului vain pari vuotta, kun Lilly nähtiin jälleen huomattavassa roolissa. Peter Jacksonin Hobitti-trilogian Tauriel ei ole mukana Tolkienin alkuperäisteoksessa, mutta elokuvasarjassa uudella haltijahahmolla pyrittiin mm. kertomaan haltijoista ja näiden kulttuurista enemmän. Hobitti-trilogian viimeisen osan jälkeen Lilly päätyi Ant-Manin naispääosaan. Ennen tätä hänelle oli soviteltu myös DC:n Wonder Womanin manttelia, mutta Lilly on kertonut kieltäytyneensä tästä osasta.

Lähteet: IndieWire, Variety

Toim. R. Isoviita