Alec Baldwinia syytetään jälleen

21.1.2024 19:02
Warner Bros./ Motherless Brooklyn, 2019

Joel Souzan ohjaaman lännenelokuvan, Rustin, ensimmäiset maistiaiset julkaistiin tässä kuussa. Julkaistuissa kuvissa näkyy vuonna 2021 leffan traagisesti edesmenneen kuvaaja Halyna Hutchinsin kädenjälkeä. Maistiaisten julkaisua varjostavat juuri Hutchinsin kuolemaan yhä liittyvät epäselvyydet.

Leffaa tähdittävä Alec Baldwin on joutunut uudestaan syytetyksi Hutchinsin kuolemaan johtaneesta laukauksesta. Vaikka Baldwin on jo kertaalleen todettu syyttömäksi tapahtuneeseen ja myös Hutchinsin perhe pääsi asiasta sopuun hänen kanssaan, uusien todisteiden valossa on Baldwinia päätetty syyttää jälleen, tällä kertaa syyttäjänlaitoksen toimesta. Hutchinsin omaisten asianajajan mukaan he kuitenkin haluavat auttaa syyttäjää, jotta lainrikkojat saadaan vastuuseen.

Luoti singahti Baldwinille kohtausta varten annetusta rekvisiitta-aseesta, jossa piti olla vain paukkupanoksia. Baldwin on kiistänyt tienneensä aseen sisältäneen oikeita panoksia, mutta hän on myös kiistänyt vetäneensä aseen liipaisimesta ja väittänyt sen vain lauenneen. Asetta on testattu ja tutkittu sen jälkeen usean asiantuntijan voimin. Aiemmissa tutkimuksissa ase rikkoutui, mutta uusinta tutkimusta varten se rakennettiin uudelleen. Rekonstruktion avulla pystyttiin toteamaan, että ase ei voinut laueta vain itsestään. Jos Baldwinin katsotaan vetäneen liipaisimesta sittenkin, häntä saattaa odottaa jopa 1,5 vuoden vankeustuomio tahattomasta kuolemantuottamuksesta.

 

Lähde: Variety

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa