Traagisesti keskeytyneen Rust-elokuvan tekeminen jatkuu – syyttäjä on yhä tapauksen kimpussa

5.10.2022 23:34

Viime vuonna elokuvamaailmaa järkyttänyt ampuma-asetragedia on edelleen tutkinnan alla. Lännenelokuva Rustin kuvauspaikalla tapahtunut vahinko vei elokuvan kuvaajana toimineen 42-vuotiaan Halyna Hutchinsin hengen. Tapauksen myötä elokuvan kuvauksen pantiin jäihin ja pitkään näytti siltä, että päätös oli lopullinen.

Nyt elokuvan tuottajat sekä myös sen merkkirooliin kiinnitetty Alec Baldwin ovat päässeet sopuun Hutchinsin perheen kanssa. Baldwin, jonka käsissä onnettomuusase tapahtumahetkellä oli, ei raporttien mukaan tiennyt sen olevan toimintakuntoinen. Sovinto Hutchinsin perheen kanssa tarkoittaa käytännössä myös sitä, että Rust-elokuvan kuvaukset jatkuvat tammikuusta. Hutchinsin leski on osana sopimusta nimetty yhdeksi elokuvan tuottajista.

Baldwinin asianajajan mukaan kaikkien osapuolten halu on ollut toimia edesmenneen Hutchinsin nuoren pojan parhaaksi. Vaikka esim. Baldwin alkoi tragedian jälkeen puntaroida uransa jatkoa tarkasti, Rustin kuvausten on tiedotettu jatkuvan samalla näyttelijäkaartilla.

Sopu osapuolten välillä ja elokuvan tuotannon elpyminen eivät kuitenkaan tarkoita, että ampumatapausta tutkinut syyttäjä olisi jättänyt työnsä kesken. Piirisyyttäjä Mary Carmack-Altweis harkitsee yhä rikossyytteiden nostamista tapauksessa.

 

Lähde: Deadline

Kuva: cogdogblog (CC)

Lisää luettavaa