Paljonko Vin Diesel sai Groot-roolistaan palkkaa?

25.4.2023 23:49

Lihaskimppu Vin Dieselin rooli tieteisleffasarja Guardians of the Galaxyssa vaikuttaa verrattoman helpolta: Dieselin ei ole tarvinnut roolinsa takia astua kameran eteen minkäänlaisessa maskissa, sillä Groot kuuluu animoituihin hahmoihin. Toisaalta staran ei ole tarvinnut opetella pitkiä monologeja, koska Groot osaa sanoa vain: ”I am Groot.”

Villin huhun mukaan Dieselin pankkitilille tupsahti kuitenkin 13 miljoonaa dollaria jokaisesta Guardians of the Galaxy -elokuvasta. 54 miljoonaa dollaria varmasti kelpaisi kenelle tahansa moisesta hommasta, joskaan huhussa ei ole ilmeisesti paljoakaan totuutta.

54 miljoonan summaan on ottanut kantaa leffasarjan käsikirjoittaja-ohjaaja James Gunn. Gunn kuittasi huhun puppupuheeksi nauruhymiöllä varustetulla toteamuksella:

– Ei totta.

Diesel, jonka nykyiseksi nettoarvoksi on arvioitu 255 milj. dollaria, on toki yksi Hollywoodin parhaiten ansaitsevista näyttelijöistä. Fast & Furious -leffasarjan kymmenennestä osasta hänen siivunsa oli n. 20 milj. dollaria. Tähän on laskettu myös hänen osuutensa elokuvan tuottajana. Mitä Vin Diesel todellisuudessa on saanut tehtävästään Grootin äänenä, sitä Gunn ei avaa.

Osviittaa oikealle summalle voivat antaa muiden Marvel-näyttelijöiden palkkiot.Mm. Jeremy Renner ja Mark Ruffalo ovat ansainneet molemmat yhdestä Marvel-elokuvan sivuosastaan n. 15 milj. dollaria. Toisaalta he näyttelevät hahmojaan omilla kasvoillaan. Dieselin tavoin vain ääntään Guardians of the Galaxy -hahmolle (Rocket) lainaava Bradley Cooper on aiempien väitteiden mukaan saanut palkkiokseen n. 6 milj. dollaria yhdestä sarjan elokuvasta.

 

 

Lähteet: Comicbookmovie, Screenrant, The Things, Forbes

Kuva: Marvel Studios/Disney/ Guardians of the Galaxy, vol. 3, 2023

Lisää luettavaa