Lupasiko James Gunn kaivaa hyllytetyt DC-tuotannot julki?

9.11.2022 11:37

Marvel-elokuvauniversumissa pitkään vaikuttanut ohjaaja ja käsikirjoittaja James Gunn on hyppäämässä vahvasti DC-tuotantojen pariin. Myös Peacemaker-sarjan luotsina toimineen Gunnin ilmoitettiin siirtyvän DC:n elokuva- ja tv-projektien luovista johtolinjoista vastaavaksi toimitusjohtajaksi. Gunnin pesti uudella DC Studiosilla ei ole aivan vielä alkanut, mutta jo nyt muutokseen kohdistuu isoja toiveita.

Gunnin on määrä toimia DC Studiosin toimitusjohtajana yhdessä Peter Safranin kanssa. DC-tuotantojen suunta on puhuttanut yleisöä jo pitkään, eivätkä kaikki tehdyt päätökset ole vakuuttaneet katsojia siitä, että ne olisi tehty järkevältä pohjalta. Zack Snyderin Justice League -versiointi vaati sitkeyttä ohjaajan fanikunnalta ennen kuin elokuva julkaistiin, ja The Batgirl on aivan oma lukunsa. Gunnilta ilmestyi viime vuonna The Suicide Squad, jonka julkaisun oli tarkoitus hälventää vuonna 2016 David Ayerilta julkaistun Suicide Squadin fanikunnalle jättämää mielipahaa.

Ayerin versioinnin epäonnistumisesta on suomittu studion silloista johtoa. Kun Zack Snyderin Justice League julkaistiin, moni alkoi rummuttaa myös Ayerin oman Suicide Squad -versioinnin julkaisun puolesta. Nyt #releasetheayercut-aihetunniste kiertää jälleen sosiaalisessa mediassa.

Yksi Gunnin uudesta pestistä ilahtuneista on ollut Ayer. Hän kehui DC:n olevan onnekas, kun Gunn siirtyy tehtäväänsä. Kehu ei ole suora kiitos Suicide Squad -solmun purkamisesta, mutta Gunnin virallinen lausunto suunnitelmista valaa pientä toivoa:

– Peter [Safran] ja minä ajattelemme, että on tärkeää huomioida teidät, fanikunnan, ja ilmaista, että kuulemme erilaisia toiveitanne DC:n suhteen. […] Olemme avoimia kaikelle tätä matkaa käynnistäessä ja olemme sitä myös tulevina vuosina.

Gunn muistuttaa kuitenkin tämän lisäksi, että hänen ja kollegansa keskeisin tavoite on kuljettaa DC:n tarinaa eteenpäin. Siihen kuuluu uuden ns. uuden DC-universumin muotoileminen sekä useita elokuvia ja tv-sarjoja kestävän ison tarinalinjan kehittely.

 

Lähteet: ScreenRant, CBR, MovieWeb

Kuva: Warner Bros./ Suicide Squad, 2016

Lisää luettavaa