Snyderin jäljissä muutkin ohjaajat ovat alkaneet vaatia omia leikkausversioitaan julki – paitsi yksi

Ohjaaja Zack Snyderin oma - tai lähempänä hänen alkuperäistä suunnitelmiaan - ollut näkemyksensä parjatusta sarjakuvafilmatisointi Justice Leaguesta on viimein tulossa kaiken kansan nähtäville. Snyderin taistelun innoittamana myös muita ohjaajia on alkanut kiinnostaa saada julkaistuiksi omat versionsa leffoista, joita studiot muuttivat heidän mielestään liikaa. Yksi näistä ohjaajista on toisen DC-leffan, Suicide Squadin, teatteriversioon tyytymätön David Ayer.

Sinänsä kyse ei ole mistään uudesta asiasta. Elokuvahistoriasta löytyy useita tapauksia, joissa ohjaajia esim. on vaihdettu kesken kuvausten niin, ettei lopullinen elokuva ole kelvannut heidän filmografioihinsa (mm. Tuulen viemää ja George Cukor). Toisaalta löytyy myös tapauksia, joissa ohjaaja on saanut oman näkemyksensä esille ahkeralla kampanjoinnilla (esim. Brazil - tämän hetken tuolla puolen ja Terry Gilliam) tai julkaissut ajan saatossa jopa useamman version huippuleffastaan (mm. Ilmestyskirja. Nyt ja Fracis Ford Coppola). Ihan jokaista sarjakuvaleffaa ei kuitenkaan leikata nyt uusiksi Snyderin esimerkin jälkeen.

Vuoden 2015 floppeihin lukeutunutta Fantastic Four -rainaa on sitäkin jo ehditty kysellä uudelleen leikattuna. Leffan luotsanneelta Josh Trankilta uutta versiota tiedustellut fani sai tältä myös ytimekkään vastauksen:

- Ei tarvetta.

Trankia ei selvästikään kiinnosta möyhiä menneitä. Sitä paitsi hän on tauon jälkeen saanut tänä keväänä ensi-iltaan aivan toisenlaisen leffan, gangsterin elämäkertakuvauksen Capone.


Lähde: CinemaBlend

Kuva: Warner Bros. /Suicide Squad, 2016

R. Isoviita 02.06.2020 klo 22:36

Uusimmat uutiset

70’s Show’n tähti paljasti sairastuneensa vaikeasti

Ashton Kutcherilla oli hankala vuosi.

R. Isoviita

Clu Gulager on kuollut

Tähti ehti kunnioitettavaan ikään.

R. Isoviita

James Francon tuore roolikiinnitys nostatti äläkän

Diktaattorin elämästä tehdään leffaa.

R. Isoviita

Joker 2: Tämä elokuvasta tiedetään nyt

Myös ensi-iltapäivä selvillä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...