Ensin Mel Gibson ja nyt toinen alkuperäisen leffan näyttelijä tuli torjutuksi jatko-osasta

12.7.2020 18:26

Taannoin mm.The Wrap kirjoitti siitä, ettei Mel Gibsonia kuulla tulevassa Kananlento-leffan jatko-osassa. Gibson oli Aardman-yhtiön suositun animaatiokomedian ensimmäisen osan tähtiääniä vuonna 2000. Nyt Aardman on torjunut myös toisen alkuperäisleffansa ääninäyttelijöistä.

Aardmanin Gibsonia koskeva viesti tuli vain hieman sen jälkeen kun näyttelijä Winona Ryderin puheet Gibsonin muka-hauskoista kommenteista nousivat julkisuuteen. Tapaus sattui isoissa juhlissa 1996. Vaikka Gibson yritti pyytää Ryderin mukaan myös anteeksi, loukkaava puhe satutti häntä ja hänen ystäväänsä.

Kananlennon jatko-osan tuotannon pitäisi valmistua Aardmanin ja Netflixin yhteistyönä ensi vuonna, mutta alkuperäisten ääninäyttelijöiden paluu rooleihinsa näyttää nyt hyvin epävarmalta. Toinen Aardmanilta ns. pakit saanut näyttelijä on mm. Todella upeeta -sarjasta tunnettu Julia Sawalha.

Sawalha on ilmaissut julkisesti tyrmistystään asiasta, sillä hänelle ei annettu tilaisuutta edes tehdä äänitestiä Gingerin (suomennetussa versiossa Inkku) osaa varten. Sen sijaan näyttelijä sai agenttinsa välityksellä kuulla, että tuotantoyhtiössä pidettiin 20 vuotta sitten rooleissa kuultuja näyttelijöitä yleisesti liian vanhoina.

Vaikka iän myötä myös äänessä tapahtuu muutoksia, esim. Mark Hamill (68 v.) on lainannut ääntään Batman-animaatioiden ja -pelien Jokerille jo 1990-luvulta asti. Simpsonit-sarjan päähenkilöitä ovat esittäneet samat ammattilaiset 1980-luvun lopulta saakka.

Sawalha on nyt tehnyt oma-aloitteisesti äänitestin, jossa hän todistaa kuulostavansa yhä yhtä nuorekkaalta kuin 20 vuotta sitten. Aardmanin puolelta on todettu tämän pitävän paikkansa, mutta yhtiössä on jo päätetty, että jatko-osaan tarvitaan kuitenkin uusia ääniä.

 

Lähteet: Deadline, Independent, News.com.au, The Wrap

Kuva: Aardman/Pathé/ Kananlento, 2000

Lisää luettavaa