Lisätietoa ohjaaja Danny Boylen James Bond -kytköksestä

22.2.2018 13:46

Vähän aikaa sitten julkisuuteen tuli tieto, että Trainspotting-ja Slummien miljonääri -ohjaaja Danny Boyle olisi ehdolla seuraavan James Bond -elokuvan puikkoihin. Boyle on ohjaajaehdokkaiden kärkilistalla hieman yllättävä nimi, sillä hänen sijastaan 007-franchisen omistajien on kerrottu pallotelleen mm. Denis Villeneuven (Blade Runner 2049), David Mackenzien (Hell or High Water) ja Yann Demangen (Oikeuden edessä: Ben) nimiä vaihtoehtoinaan. Boylen nostaminen kärkikolmikkoon saattaa johtua siitä, että Vinneneuve on ilmaissut keskittyvänsä nyt täysillä intohimoprojektiinsa, uuteen Dyyni-filmatisointiin.

Boylen tilanne on epävirallisella Bond 25 -nimellä liikkuvan projektin suhteen nyt se, ettei hänkään ole vielä virallisesti sopinut mitään tuotantoyhtiö MGM:n kanssa. Hän kuitenkin työstää yhdessä Trainspotting-käsikirjoittaja John Hodgen kanssa uuden 007-leffan käsikirjoitusluonnosta. Tämän vaiheen uskotaan vievän muutaman kuukauden, jonka jälkeen heidän ehdotuksensa silmätään läpi MGM:n ja sen yhteistyökumppanin pöydissä.

Bond 25:lle on jo tehty käsikirjoitusta myös leffasarjan Spectre-osasta vastanneiden Neal Purvisin ja Robert Waden toimesta. Mikäli Hodgen ja Boylen kehittelemä ehdotus onkin parempi, Purvisin ja Waden versio siis sysätään sivuun. Myös Boylella on jo hieman Bond-historiaa, sillä hän ohjasi vuoden 2012 Olympialaisten alkuseremonian, jossa Daniel Craigin näyttelemällä 007:lla oli oma osuutensa. Uuden Bond-rainan pitäisi olla valmis ensi vuoden lopulla.

Lähteet: Deadline, Den of Geek, CinemaBlend

Kuva: 007 Spectre, 2015/MGM, Eon, Sony, Danjaq

Lisää luettavaa