Olisivatko nämä syksyn leffat toimineet paremmin toisin näyttelijöin?

Syyskuussa Suomessakin ensi-iltaan tulleet tosipohjainen lentäjädraama Sully ja western-uusintaversio The Magnificent Seven eivät ehkä olleet ikimuistoisia elokuvia. Siitä huolimatta niistä voi esittää spekulaatioita. Viihdemedia THR:n järjestämässä elokuvatuottajien yhteishaastattelussa on puhuttu mm. näistä leffoista.

Frank Marshall, joka on tuottanut urallaan myös sellaiset menestyselokuvat kuin Kadonneen aarteen metsästäjät ja Paluu tulevaisuuteen, kertoi kokoontumisessa, että lentäjä Sullyn tarina päätyi hänen käsiinsä erään näyttelijätähden kautta.

- Koko juttu alkoi Harrison [Fordista], joka oli mukana ilmailualan päivällistilaisuudessa Valkoisessa talossa ja yksi paikalla olleista sankareista oli Sully [eli Chesley Sullenberger]. Tämä tapahtui kuusi vuotta sitten. Sully jutteli Harrisonille, kyseli mitä tämä neuvoisi häntä tekemään kirjansa kanssa ja olisiko siitä elokuvaksi, ja Harrison totesi, ettei osannut sanoa, mutta antoi hänelle puhelinnumeroni, Marshall paljastaa.

Elokuvan pääosa lankesi lopulta Tom Hanksille, mutta Marshall pyysi rooliin alkuun myös Fordia. Tähti kuitenkin kieltäytyi, vaikka sankarirooli olisi luultavasti sopinut hänellekin.

Tuottaja Todd Black (Ritarin tarina) puolestaan valotti, että kahdesti Oscar-palkitun Denzel Washingtonin (kuvassa) paikalle oli tarjolla aivan toinen näyttelijä The Magnificent Sevenin varhaisissa suunnitelmissa.

- Paramount[-studioilla] oli oikeudet tähän tarinaan jo parikymmentä vuotta sitten. Eddie Murphyn oli tarkoitus tehdä tämä leffa, Black sanoo. 1990-luvulla Murphy päätyi kuitenkin tekemään useampaa osaa Pähkähullu professori -komediaan, eikä häntä ole nähty nk. vakavassa roolissa kuin vasta vuonna 2006 valmistuneessa muusikkoelämän arkisempaa puolta kuvaavassa Dreamgirls-leffassa. Olisiko Murphyn mukana olo tehnyt The Magnificent Sevenistä kiinnostavampaa elokuvaa, sitä voi vain arvailla. Sekä Hanks että Washington ovat saaneet kehuja roolisuorituksistaan, mutta myös Fordilla ja Murphylla olisi saattanut olla eväitä näihin osiin.


Lähde: THR

Kuva: SF Film/ The Magnificent Seven

R. Isoviita 04.11.2016 klo 17:20

Uusimmat uutiset