Vanha Clint Eastwood -leffa uuteen käsittelyyn

30.3.2016 13:13

Vuonna 1971 valmistunut Don Siegelin ohjaama ja Clint Eastwoodin pääosittama Korpraali McB on saamassa uuden version. Yhdysvaltain sisällissodan aikaan sijoittuva Korpraali McB on nykyään ehkä heikommin tunnettu kuin samana vuonna valmistunut Siegel & Eastwood -raina Likainen Harry, mutta mielenkiintoinen tapaus kuitenkin; se kertoo haavoittuneesta sotilaasta, jonka tyttökoulun oppilaat ottavat huomaansa, mutta miehen ilmaantuminen naiskatraan keskelle ei olekaan niin mukavaa kuin saattaisi kuvitella.

Korpraali McB:n eli The Beguiledin uutta versiota työstää Lost in Translation– ja Virgin Suicides -ohjaaja Sofia Coppola (kuvassa). Hän toimii sekä version ohjaajana että käsikirjoittajana, kuten näissä kahdessa muussakin mainitussa elokuvassaan. Clint Eastwoodia remakessa tuskin nähdään, mutta siihen on luvassa kuitenkin muita nimekkäitä näyttelijöitä.

Alustavien tietojen mukaan Elle Fanning (Super 8) nähtäneen yhtenä elokuvan koulun oppilaista. Paddington-rainan sivuosassa näytellyt Nicole Kidman puolestaan on koulun johtajattaren roolissa ja myös Fargon toisella tuotantokaudella loistaneen Kirsten Dunstin on mainittu olevan mukana leffassa. Elokuvan valmistumisaikataulu ei ole vielä selvillä.

Lähteet: The Tracking Board, Variety

Kuva: Georges Biard

Lisää luettavaa