Veikö isosti flopannut Pan palkitulta ohjaalta työt?

28.10.2015 12:18

Ohjaaja Joe Wrightin satuelokuvasovitus Peter Panin tarinasta upposi lippuluukuilla pohjaan kuin kivi. Tähän mennessä Pan on ehtinyt kerätä maailmanlaajuisesti 93,8 miljoonaa dollaria, mikä on onneton summa ottaen huomioon, että elokuvan budjetti oli kuitenkin 155 miljoonaa dollaria. Sekä kriitikoiden että yleisön karsastama raina näyttää maksavan nyt muutakin: huhujen mukaan Joe Wright on menettänyt ison elokuvaprojektin.

Wrightin kohdalla tämä on erityisen ikävää, sillä aiemman elokuvahistoriansa perusteella hän olisi ollut lupaava nimi luotsaamaan leffaa, jota hän ilmeisesti ei nyt kuitenkaan saa ohjata. Kyseinen elokuva olisi ollut Rooman historian suurmiehen, Julius Caesarin, ympärille kietoutunut epookki nimeltä Emperor. Lionsgate-elokuvayhtiö oli täyttä häkää valmistelemassa kyseistä elokuvaa Wrightin kanssa, mutta tohinan kerrotaan loppuneen kuin seinään, kun tieto Wrightin Panin kohtalosta tavoitti yhtiön.

Pan-elokuvan surkea epäonnistuminen ei varmastikaan ollut yksin Wrightin syytä, ja hän kuitenkin on BAFTA-palkittu ja Golden Globe -ehdokkuudella siunattu ohjaaja, jonka sotavuosiin keskittyvä elokuva Sovitus ja Ylpeys ja ennakkoluulo -pukudraama ovat saaneet runsaasti kehuja. Panissa isoa roolia näytellyt Hugh Jackman ei flopista näytä tahraa kilpeensä saaneen, sillä hän porskuttaa oman Wolverine-projektinsa kanssa yhä täysillä. Samoin Panin käsikirjoittaja, näyttelijänäkin keikkaa heittänyt Jason Fuchs on jo saanut uuden huippupestin Tom Cruise -leffa Luna Parkin kirjoittajaksi.

Wrightille Pan oli ensimmäinen megaluokan elokuvaprojekti, eikä hänellä oleteta olleen siinä täyttä päätäntävaltaa aivan kaikesta. Emperor-elokuvan tapaus kuitenkin viittaa siihen, että syntipukin mantteli olisi laskettu hänen ylleen.

Lähteet: The Wrap, ScreenRant, Forbes, Box Office Mojo

Kuva: SF Film

Lisää luettavaa