Cage: julkisuus on hanurista

11.3.2014 08:51

Näyttelijä Nicolas Cage suomii julkisuutta South by Southwest Music Conference and Festival -tapahtumassa antamassaan haastattelussa. Tuoreen Joe-elokuvansa tiimoilta haastatteluja jakanut Cage toi Indiewiren mukaan julki mielipahaansa erityisesti nykyistä julkisuuskulttuuria kohtaan. Itsensä tyrkyttäminen valokeilaan ns. hömppäviihteen kautta ei Cagea kiinnosta.

Näyttelijä nostaa esimerkiksi paljon parjatun kollegansa Lindsay Lohanin:

– Jopa elokuvakritiikki on taidemuotona mennyt siihen. Mitä hemmettiä Lindsay Lohanin yksityiselämällä on tekemistä sillä, millainen hänen esityksensä The Canyons -elokuvassa on? Pointin pitäisi olla aina työssä itsessään. Ei presidentinkään työsuoritukseen pitäisi vaikuttaa, onko hänellä romanttinen suhde alaiseensa vai ei.

Haastattelussa National Treasure– ja Ghost Rider -leffoistakin tuttu Cage, joka jo uransa alkuaikoina vaihtoi sukunimeään luodakseen uraa ilman selvää linkkiä kuuluisaan ohjaajasetäänsä, paljastaa ryhtyneensä elokuva-alalle nuoruutensa idolin innoittamana. Cagen innoittaja ei ollut kukaan muu kuin traagisen lyhyen mutta loistokkaan uran tehnyt näyttelijä James Dean.

– Se, mitä Dean teki Eedenistä itään -elokuvassa, räjäytti tajuntani. Ajattelin, että juuri tuota minäkin tahdon tehdä. Se oli aikaan ennen älypuhelimia ja tyrkkyjä, jotka tahtovat olla kuuluisia vain kuuluisuuden takia. En valita, mutta nykyään julkisuus on hanurista, Cage toteaa. Hänen kantansa on perusteltu, sillä Cagehan on ollut tunnetusti monien meemien, rahaongelmauutisten ja mm. tällaisten tekeleiden aihe.

 

Kuva: Sandrew Metronome/ Paha poliisi – määräsatama New Orleans

Lisää luettavaa