Etusivu Foorumit Legendaloota Esittele mielenkiintoinen henkilö

Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #150329
   Brutus
   Osallistuja

   Vanhan klassikon paluu, idea lienee selvä jo otsikosta.

   Itse haluan kertoa pienen tarinan argentiinalaisesta Nicolino Locchesta, yhdestä kautta aikain suosikkinyrkkeilijöistäni, suuresta urheilijasta ja yleensäkin kiehtovasta persoonallisuudesta.

   Nicolino oli tyyliltään ja imagoltaan vähän sellainen anti-urheilija tai jokaiselle peruskoulun urheilutunnit käyneelle tuttu peelo, jota ei harjoittelu niinkään kiinnosta ja joka hipsii mieluummin jonnekin piiloon vetämään röökiä. Nicolino oli pitkän linjan ketjupolttaja ja veti röökiä välillä kesken matsienkin.

   Locchen aerobinen kunto ei toisin sanoen ollut koskaan kovin kaksinen, eikä mies oikeasti ollut edes erityisen hyvä lyömään. Nicolino kuitenkin pystyi kompensoimaan vakavia puutteitaan ilmiömäisillä reflekseillään sekä älykkyydellään. Kamppailu-urheiluhan ei ole pelkkää väkivaltaa, vaan siinä on kyse myös tietystä tilanteiden rakentelusta ja strategisesta puolesta, jossa erilaisia manööverejä pyörittelemällä pystyy hallitsemaan ja ohjaamaan toimintaa, rikkomaan vastustajan rytmin, etc.

   Tällaisessa pelissä Nicolino Locche on yksi kautta nerokkaimmista tekijöistä alallaan. Locchea vastaan oli parhaimmillaan mahdotonta rakentaa kunnollisia tilanteita tai voimakkaita lyöntejä, koska mies onnistui helposti torjumaan ennalta kaikki sillä kuudennella aistillaan.

   Ehkä se kaikkein legendaarisin kaikista Locchen otteluista oli maailmanmestaruusottelu Japanin Paul Takeshi Fujia vastaan vuonna 1968. Fuji tunnettiin todella aggressiivisesta ja hyökkäävästä tyylistään, missä kaikkiin lyönteihin panostettiin aina täysillä ja haettiin vain sitä ratkaisevaa yhtä iskua. Heikkoutena tässä tyylissä oli, että voimakkaan lyönnin rakentaminen on todella hidasta, joten Locche pystyi helposti ennakoimaan ja hoitelemaan kaikki nätisti pois päiväjärjestyksestä. Yksikään Fujin lyönti ei tainnut osua, mutta Fuji itse lensi kerta toisensa jälkeen niiden voimasta turvalleen.

   Fujin ja Locchen matsi onkin kuin suoraan jostain Chaplin-leffasta, missä kaljuuntuva ja rähjäinen kaveri kikkailee oveluutensa voimin paljon pelottavamman ja voimakkaamman kaverin mennen tullen kuutamolle. Locchen matseista onkin sanottu, että niissä ketään ei tyypillisesti satu ja kaikilla on hauskaa.

   Nicolino Locchen tilastot ammattinyrkkeilyssä on 117-4-14, eli 136 ottelua, joista 117 voittoa, 4 häviötä ja 14 tasapeliä. Locche oli siis pelkästään numeroina huikean menestyksekäs nyrkkeilijä. Aika hyvä suoritus ketjupolttajalta.

Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Lisää luettavaa