Etusivu Foorumit Legendaloota Arvosteluhaaste Vastaa aiheeseen: Arvosteluhaaste

#152890
Söpö
Osallistuja

Hmm. Nyt täytyy sanoa, että kungfu-jutut ovat menneet itseltäni aika kirkkaasti ohi. Pari ensimmäistä jaksoa Acolytesta eivät ihan vedonneet minuun, mutta kuitenkin ne vetosivat enemmän kuin Clone Wars -tyyliset animaatiot, joiden visuaalinen ilme (sen voi kiteyttää adjektiiviin kulmikas) on niin kaukana kaikista perinteisistä Star Wars -tuotoksista, etten koske niihin kepilläkään.

Acolytessa on taas monia alkuperäisen Star Warsin elementtejä: näyttelijöiden suussa hankalasti kääntyvä dialogi (hyvä idea esim. palkata yhteen päärooliin ei-englanninkielinen Lee Jung-jae, jolla on välillä selviä vaikeuksia repliikkiensä kanssa), tyylikkäästi kuvattuja sekä eksoottisen näköisiä harvaanasuttuja planeettoja, häikäilemätöntä juonittelua, mutta ei silti valomiekkailua kyllästymiseen asti.

Acolytehan on tapahtuma-ajaltaan kohdassa, jossa tietyt asiat, kuten Voiman mieltäminen täysin noitavoimaksi, käyvät järkeen. Sarjassa on erotettavissa omasta historiastamme tuttua kahtiajakoa: on noitia, jotka käyttävät muiden silmissä yliluonnollista voimaa omalla tavallaan ja liki pyhiksi miellettyjä kaapuheeboja (jedit), joilla on yliluonnolliseen asiaan kuin kristittyjen munkkien ja nunnien lähestymistapa. Nämä kaksi leiriä eivät tule keskenään toimeen, vaikka jedit väittävät toimivansa rauhan puolesta. Erityisesti noidat kokevat olevansa uhattuina jedien puolelta, näillä kun on resursseja ”ristiretkiin”.

Acolytessa tilanne eskaloituu, kun kuvioihin ilmaantuu säännöistä poikkeavasti käyttäytyvä ja hyvin voimakas Voiman käyttäjä. Voiman pimeä puoli ei vaikuta olevan kokeneemmillekaan jedeille vielä tuttua aluetta. Sitheille ei tunnu edes olevan omaa nimeä. Kaikkitietävän oloiset jedit huomaavat tulleensa yhytetyksi ns. housut kintuissa täysin uudesta tilanteesta.

Haluan ehdottomasti nähdä, miten hyvin tai huonosti tämä tilanne perataan auki. Toistaiseksi sarja on muuttunut kiinnostavammaksi jakso jaksolta, vaikka sen aloitukseen sisällytetty tähtivieras (joka tosi vilahti mukana myöhemminkin) oli suurta yleisöä houkuttelemaan liimattu halpa myyntikikka.

Lisää luettavaa