Etusivu Foorumit Legendaloota Päivän pulinat Vastaa aiheeseen: Päivän pulinat

#152313
Brutus
Osallistuja

En malta olla vielä vastaamatta tähän teknologiakeskusteluun, kun tuli viimeinen viikko ahkerasti luettua ja kuunneltua luentoja aiheesta ”teknologia ja nykynuorison ahdistus”. Tämä ongelma on niin mahdottoman moniulotteinen ja hankala, ettei sitä oikein meinaa ihan heti ymmärtääkään. Samalla aihe on pahuksen mielenkiintoinen.

Muistan esimerkiksi omasta lapsuudesta kun levottomat, vihaiset, ym. lapset pantiin ”rauhoittumaan” panemalla jotain Disney-leffaa tulemaan, lyötiin konsolipeli käteen tai vastaavaa. Näin siis evättiin lapsilta mahdollisuus oppia rakentavia keinoja käsitellä negatiivisia tunteita ja sen sijaan lähinnä opetettiin turruttamaan paha olo pois näillä digijutuilla kuin jotkut Pavlovin koirat. Siinä sitten kun murrosikä iski ja tyyliin ensimmäiset teiniromanssit epäonnistui, niin osa porukasta tietysti hautautui näihin nettijuttuihin sun muihin ja putosi kelkasta, jotkut pysyvästi.

Näin oli kotona opetettu.

Tiedän yhden kaverin, jota vieroitettiin varmaan vuosikymmenen verran koska siltä oli kaikki vähätkin sosiaaliset taidot surkastuneet pois, kavereita ei enää ollut eikä yksikään firma halunnut tuollaista syrjäytynyttä riveihinsä. Onneksi se vieroitus sitten onnistui, ja kaverilla on nykyään vaimo ja kaikki. Että tällaista mokailua meidänkin vanhemmilta. Nykyään on vielä nämä älylaitteet, eli tämä sama ongelma voi olla nyt vaikka kuinka paljon pahempi kuin meidän lapsuudessa.

Mutta tämähän on vasta alkua. Jokainen parisuhteessa ollut varmasti ymmärtää, kuinka siinä touhussa kummallekin osapuolelle on tapana asettaa tiettyjä odotuksia käyttäytymisen ym. suhteen, tyyliin aika moni aikuinen ihminen karsastaa huonoa hygieniaa, karkeita käytöstapoja, lapsellisuutta, etc. eikä varmasti ikinä haluaisi tuollaiseen kajota pitkällä tikullakaan. Siksi onkin olemassa nettiporno, OnlyFans ja tekoälytyttöystävät, joiden avulla nuoriso pääsee tyydyttämään nykyään nämäkin tarpeensa ilman että tarvitsisi nähdä vaivaa ja esim. kasvaa aikuiseksi. Jynkkyä löytää vaikka googlen kuvahausta koska tahansa, oman maun mukaan muokattu tekoäly tekee ja sanoo ihan mitä tahansa ja OnlyFansissa riittää kun heittelee vähän rahaa niin johan alkaa tapahtua.

Nämä nyt vaikka aluksi kun yhdistää ja laskee vähän yks yhteen, niin onhan tuossa aika kuumottava kombo selittämään näitä nykyajan digiongelmia ja muutenkin aika infantiiliksi mennyttä ilmapiiriä.

Tähän on vielä yksi hyvä artikkeli, joka on kiertänyt paljon netissä ja herättänyt keskustelua. Kyseessä on honest-broker.com -sivustolla ilmestynyt ”State of Culture 2024”, jossa selitetään tätä jenkkikorporaatioiden dopamiiniaddiktiolle perustuvaa digibisnestä ja sen degeneroivaa vaikutusta kulttuuriin ja nuorison mielenterveyteen.

Aika kylmäävää settiä.

Lisää luettavaa