Etusivu Foorumit Ylläpito ja tekniikka Kuinka uusi Leffatykki.com pelittää? Vastaa aiheeseen: Kuinka uusi Leffatykki.com pelittää?

#150352
Visailija
Osallistuja

Juhannuksena oli vihdoin hieman aikaa tutkailla uutta Leffatykkiä vähän tarkemmin. Täytyy sanoa, että ei nyt ihan vakuuttanut. Kaikki oli hieman sekavaa ja vaivalloista, esimerkiksi profiilikuvan lisäämiseksi oli tehtävä profiili toiselle sivustolle. Vanha Leffatykki oli vanhanaikaisuudestaan huolimatta helppokäyttöinen, ja esimerkiksi käyttäjäprofiilien sisällöt olivat selkeitä. Vaikka näin isoissa muutoksissa on ymmärrettävästi alkukankeutta, ihmettelen että miksi siirto tehtiin näin keskeneräisessä vaiheessa? Nyt vaarana on, että vanhat käyttäjät hylkäävät Leffatykin kokonaan, eikä uusiakaan käyttäjiä saada houkuteltua näin vaiheessa olevalle sivustolle. Toivon kuitenkin, että homma saadaan toimimaan. Hyviä huomioita ja kehitysehdotuksia on tullut muilta käyttäjiltä jo vino pino ja tässä alla omia kokemuksiani ja ideoitani sivuston parantamiseen.

– Etusivu uutisineen on oletuksena ihan liian pitkä. Pitää rullailla kauan, jos haluaa ihan sivun alalaitaan. Muutenkaan tuollainen korostunut uutisointiosio ei ole mieleeni. Leffatykin vahvuus on aiemmin ollut aivan jossain muualla.
– Siellä alalaidan laatikossa on otsikko ”Suositut aiheet”, jonka alla ei ole mitään. Mikä tämä on?
– Yläpalkissa kohdat ”Elokuvat” ja ”Tv-sarjat” eivät ole kovin käytännöllisiä ja loogisia. Kun klikkaa vaikka kohtaa ”Elokuvat”, saadaan taas pistä lista etusivun uutisten tyyliin, ja tätä listaa voi jatkaa painamalla ”Vanhemmat artikkelit” (ei kuulosta kovin järkevältä). Lisäksi millä perusteella elokuvat tuohon tulevat? Lisäämisjärjestys vai mikä? Lisäksi kun painat kohtaa ”Elokuvat” uudestaan, pysyy listalla ensimmäisenä elokuva Joker: Folie à Deux, mutta muut vaihtuvat randomisti. Kohdassa ”TV-sarjat” sivusto ei toimi samalla tavalla.
– Kohdassa ”Sarja-arviot”, ei arvioidun sarjan nimeä lue kohdassa ”arviossa”, kuten elokuva-arvioissa lukee. Eli et tiedä mitä sarjaa arvio koskee, jos et klikkaa arviota auki.
– Elokuvan ja sarjan tuotantokausien nimien perään pitäisi ehdottomasti saada valmistumisvuosi.
– Miksi joka ikisessä paikassa on sivupalkki, joka sisältää ”Tuoreimmat pisteytykset”, ”Tuoreimmat keskustelut” jne.? Tekee sivusta todella sekavan ja näyttää rumalta. Esimerkiksi menet keskustelualueella jonkun profiiliin ja sivupalkissa lukee ”Tuoreimmat pisteytykset”. Äkkiä voisi luulla, että kyseessä on kyseisen käyttäjän uusimmat pisteytykset, mutta näin ei ole.
– Kai tämä liittyy tällä hetkellä vallitsevaan pisteytyksien puuttumiseen, että käyttäjien profiilit ovat näin levällään? Kun painat keskustelualueella käyttäjän profiilia ja vaikka arvostelun yhteydessä käyttäjän profiilia, avautuva näkymä on täysin erilainen. Vanhassa Leffatykissä kaikki käyttäjän tekemiset olivat kätevästi yhdessä paikassa. Samoin puuttuu profiilitekstit, jotka toivat persoonaa käyttäjille, kertoivat omasta pisteytystavasta jne. Toivottavasti tähän tulee muutos.
– Vanhat pisteytykset ja kommentit takaisin mahdollisimman nopeasti.
– Foorumin osaston otsikossa ”Sajat yleisesti” kirjoitusvirhe.
– Valkoinen tausta on vähän liian…noh, valkoinen.
– Ilmeisesti elokuvaa ei voi pisteyttää ilman, että kirjoittaa kommentin? Ei mitään järkeä. Lisäksi omia pisteytyksiä ja kommentteja olisi hyvä pystyä muokkaamaan jälkikäteen, kuten vanhassa Leffatykissä. Omat mielipiteet pisteytyksen osalta muuttuvat, ja kirjoitusvirheitä voi tulla kommentteja rustatessa.
– Foorumilla olisi hyvä pystyä esikatselemaan omaa viestiään ennen lähetystä. Lisäksi mahdollisuus kunnon kappalejakoon olisi paikallaan. Nyt nämä molemmat ominaisuudet näemmä puuttuvat 😀

Lisää luettavaa