Viimeinen suuri seikkailija

(1984)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Viimeinen suuri seikkailija
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Last Starfighter
Valmistusvuosi:1984
Pituus:101 min
Pisteytyksiä: 9
Tarkka arvio: 2.94

Arviot

Poikamainen videopelifantasia

Viimeinen suuri seikkailija on 80-luvun scifielokuvien kulttiklassikko. Sen aikaiset elokuvat kirjoitettiin selvästikin tarina edellä eikä erikoistehosteet olleet pääasiassa. Myös sankarit olivat usein lähiöistä ponnistavia tavallisia ihmisiä. Elokuva muistuttaa tässä mielessä elokuvaa E.T. joka myös on 80-luvun yksi scifi helmi. The Last Starfighter – Viimeinen suuri seikkailija on virkistävä scifileffa ja kestää useammankin katselukerran. Elokuva on […]

Arvosteltu: 25.12.2018

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Tää olikin kasarin kulttisuosikeista kokonaan näkemättä. Ilmeisesti The Last Starfighter on ylipäänsä Suomessa jäänyt vähän vähemmälle huomiolle aina. Esimerkiksi dvd tai blu-ray painosta tästä ei käsittääkseni ole Suomessa ikinä otettu. Elokuva löytyy kuitenkin ihan järjestään ulkomaisilta scifielokuvien ja erityisesti 80-luvun leffojen top-listauksilta. Enkä sinällään ihmettele, olihan tää viihdyttävä teos. Sellaista koko perheen avaruusseikkailua vahvasti huumorilla ryyditettynä. Cgi-erikoistehosteet on vanhetuneet kuin maito, mutta praktikaalipuoli maskeerauksineen toimii edelleen ihan kivasti. Juoni on elokuvassa ihan tuulesta temmattu, mutta se palvelee kyllä tarkoitusta tässä. Kyseessä on kuitenkin tosi kepeä viihdeleffa jossa hyvä fiilis on päällimmäisenä. En mä tätä lähellekään omia suosikkeja nostaisi, mutta ihan kiva elokuva. Erityisesti jos tän olis lapsena nähnyt, niin meininki olis maittanut taatusti vielä paremmin. Tätä voiskin suositella sellaiseksi tutustumisleffaksi 80-luvun scifiin nuoremmille katsojille.

The Last Starfighter ei mahdu omiin lemppareihin vuosikymmeneltään, mutta kevyen scifin ja kasarinnälkään se on hyvä täsmäase!

cronenberger
KimmoW
digitalbeat
Vilperi
Altema
KaiZeri
kassu10
Pelimies

Lisää luettavaa