Carnage

(2011)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Carnage
Genret: ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Carnage
Valmistusvuosi:2011
Pituus:79 min
Pisteytyksiä: 128
Tarkka arvio: 3.58

Kaksi keskiluokkaista ja keski-ikäistä pariskuntaa tapaa sivistyneen keskustelun merkeissä. Tarkoitus on selvittää ja sopia pariskuntien samanikäisten pojanviikareiden tappelunnujakka.

Kohtelias tapaaminen mutkistuu pitkittyessään. Sanailu kärjistyy kipakaksi sivalteluksi. Kun isäntäperhe alkaa tarjoilla viskiä, meno yltyy verbaaliseksi verilöylyksi – niin pariskuntien välillä kuin oman kumppanin kanssa.

Yhdessä asunnossa tapahtuva elokuva on hurja, hauska ja intensiivinen näyttelijöiden taidonnäyte. Sekä Kate Winslet että Jodie Foster saivat suorituksistaan Golden Globe -ehdokkuudet. Ohjaaja Roman Polanski on muokannut käsikirjoituksen yhdessä God of Carnage (Vihan jumala) näytelmän kirjoittaneen Yasmina Rezan kanssa.

Arviot

Ja silloin kun se meltdown tulee, se myöskin tulee.

Suhteellisen vaisun elokuvavuoden 2011 kirkkaimmat helmet huuhtoutuvat Itämeren rantaan näköjään hieman jälkiaallokossa. ”The Artistia” vielä odotellessa oli runsaasti aikaa, joten hop, ei muuta kuin nousin ylös punkasta ja suuntasin nokkani elokuvateatteriin katsastamaan muun muassa Italiassa jo syyskuussa ensi-iltansa saaneen Roman Polanskin uusimman, Carnagen. Enkä muuten joutunut pettymään. Carnagen idea on hyvin yksinkertainen: laitetaan kaksi keskiluokkaista […]

Kommentit & Pisteytykset

Villetys

Carnage on keskivertoa paremmin onnistunut draamakomedia, jonka katsoo useampaan kertaan. Juoni keskittyy yhteen samaan asuntoon seuraamaan kahden pariskunnan välistä väittelyä ja sovittelua perheiden nuorten poikien välisestä tappelusta, jossa poika oli lyönyt kepillä toista poikaa, jolta oli irronnut pari hammasta. Alkuun keskustelu etenee rauhallisella tyylillä, mutta illan edetessä ja viskin tultua mukaan kuvioihin tunnelma muuttuu vakavammaksi. Näyttelijöistä Christoph Waltz tekee erinomaisen roolin Alan Cowanina, jota tappelu ei pahemmin haittaa ja mies on vähän väliä puhelimessa työasioista. Myös Jodie Foster on hyvä toisen perheen Penelope Longstreettinä, joka koittaa pitää väittelyn aisoissa. Lyhyt kesto pitää juonen koko ajan liikkeessä ja tämä olisi saanut olla vähän pidempikin, kun loppu tulee aika yllättäin. Myös komedia toimii tasaisesti läpi elokuvan ja tämän parissa viihtyy mainiosti.

nannnis
Karvainen Setämies
JustinHenryFan
MarjoR
Lassomies
metukka
arvili
Rayman
Bjarska
Addeh
humanity
arska
Sgt.Rane
Wesley
Pix
TheJim
Iciph3r_
Sduiv
the grandi-ma
NitroPupu
AP
Apple
Mr. Fancypants
Kaz
T-2000
Puakki
Seonsiinä

Lisää luettavaa