Promised Land

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Promised Land
Genret:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:Promised Land
Valmistusvuosi:2012
Pituus:106 min
Pisteytyksiä: 33
Tarkka arvio: 3.14

Gus Van Santin uusin elokuva tuo rakastetun ohjaajan jälleen yhteen Will Hunting -menestyselokuvansa tähden ja käsikirjoittajan Matt Damonin kanssa. Ajankohtaista ja elämänmakuista draamaa tähdittävät lisäksi Frances McDormand, John Krasinski, Hal Holbrook ja Rosemarie DeWitt.

Steve Butler (Matt Damon) on onnistunut ponnistamaan köyhästä pikkukaupungista energiayrityksen menestyneeksi myyntimieheksi. Hänen seuraavana tehtävänään on lähteä työparinsa Suen (Frances McDormand) kanssa pieneen McKinleyn maalaiskaupunkiin, josta on vastikään löydetty arvokasta maakaasua. Hyödyntäen omaa taustaansa vastaavanlaisen pikkukaupungin poikana, Steve alkaa neuvotella paikallisten kanssa heidän maidensa myymisestä suuryritykselle.

Ajatus yllättävien rikkauksien päällä istumisesta tuntuu lamasta toipuvassa pikkukaupungissa aluksi siunaukselta. Hankaluuksia aiheuttavat kuitenkin sekä kylän arvostetun tiedeopettajan (Hal Holbrook) että suulaan ympäristöaktivistin (John Krasinski) äänekkäät vastalauseet, jotka osoittavat, kuinka pienikin kyläyhteisö voi halutessaan kääntää pyöriä isoissa rattaissa. Steven puolueettomuuteen vaikuttaa myös kiintyminen paikalliseen opettajaan Aliceen (Rosemarie DeWitt).

Koskettava ja ajatuksia herättävä Promised Land perustuu kirjailija Dave Eggersin tarinaan, josta käsikirjoituksen työstivät elokuvan näyttelijät Matt Damon ja John Krasinski. Kansainvälisen ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa 2013 saanut draama on kaksinkertaisen Oscar-ehdokkaan Gus Van Santin (Milk, Will Hunting) viidestoista pitkä elokuva.

Arviot

Matt Damon kaupittelee hetken hurmosta huomisen kustannuksella.

Will Hunting, Gus Van Santin(, Ben Affleckin) ja Matt Damonin yhteinen ihmelapsi, syntyi vuonna 1997 ja kasasi ”vanhempiensa” palkintokaapit täyteen pokaaleita. Leffaihmiset lipuivat vuorotellen lepertelemään lapselle ja kertomaan, kuinka hienosti asiat olivatkaan. Nyt lähes kuusitoista vuotta myöhemmin Will Hunting on jo kasvanut teini-ikään, ja Van Sant sekä Damon ovat palanneet tekemään yhteistyötä. Leffaperheeseen on liittynyt […]

Arvosteltu: 11.10.2013

Kommentit & Pisteytykset

harr1v

.

jakemil
Uytp7
lällälää79
Miketti
UltimateJT
SuKuNa
Lord Tensai
Miliisi
shakk
Bad Lieutenant
Herman Tottooro
Kaamos
tikox
Grass
varamartti
Arsi T. Elokolikko
eskoaarne
kolamuki
Arwin
astralic
Ryakar
Vilperi
cronenberger
ms
ratisti
Termis85
Nico
Keräilijä
Beer Master
Patu74
Devilfisu
kisa

Lisää luettavaa