Olavi Virta

(2018)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Olavi Virta
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Olavi Virta
Valmistusvuosi:2018
Pituus:125 min
Pisteytyksiä: 23
Tarkka arvio: 2.67

Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi, miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä. Se on elokuva miehestä, joka rakasti kauniita naisia ja jota kauniit naiset rakastivat. Miehestä, joka nautti vauhdista, amerikkalaisista autoista, aplodeista ja alkoholista.

Koko sodanjälkeinen Suomi halusi kiihkeästi unohtaa ankeat ajat – tanssia, juhlia, unelmoida ja rakastaa. Tähän tarpeeseen Olavi Virta vastasi. Syntyi sadoittain levytyksiä ja ikivihreitä lauluja. Tuo elämänjanoa kiihkeänä sykkivä ajanjakso, viisikymmenluku uusine tuulineen, muutti koko maailman – myös Suomen.

Huikealla menestyksellä on kuitenkin myös aina hintansa. Kun uudet ajat toivat tullessaan uudet tähdet, oli vanhojen aika astua sivuun. Vasta menetettyään kaiken, perheensäkin, Olavi Virta ymmärsi, että hänen elämänsä suurin rakkaus oli koko ajan ollut siinä aivan lähellä, mutta silloin kaikki oli jo liian myöhäistä.

Sairastuttuaan vakavasti, opetteli Olavi Virta uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan. Hän nousi estradille keppiinsä nojaten, halveksivan yleisön pilkatessa ja nauraessa, mutta kun hän alkoi laulaa, yleisö hiljeni, ja kyyneleet kimalsivat kuulijoiden silmissä.

Mestari oli palannut, vielä kerran.

Arviot

Varsin perinteinen – vaikkakin ihan viihdyttävä – elämäkertaelokuva

Moni vuoden 2018 ja 2019 ensi-iltaelokuvista näyttäisi olevan elämänkerta: mm. Juice Leskisen, Queen-yhtyeen, Elton Johnin sekä Laurel & Hardy -komediaduon tarinat tullaan pukemaan elävän kuvan kaapuun. Tämä voi toki olla myös silkkaa sattumaa, mutta tosielämän historia draaman keinoin kuvattuna voi olla nykyisessä mediaympäristössä helppo tapa uusien, näennäisesti tuttujen tarinoiden kertomiseen. En ainakaan itse ole havainnut, […]

Arvosteltu: 05.10.2018

Kommentit & Pisteytykset

Rinsq
Nico
Nimetön
Ludil
Thompson
parhanaama
eskoaarne
mikelawry
Juki
Dickey
Miketti
mäskipää
Koski
Ryyppy
Linkous
Vilperi
Paranoid
Migus
Hoplaa
MersuZ
Kaamos
J.Lipponen
Jarno Väistö

Lisää luettavaa